marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul Filmului Romanesc, in premiera anul acesta la Moscova

Festivalul Filmului Romanesc se va desfasura in premiera anul acesta la Moscova, intre 18 noiembrie si 1 decembrie, dupa prima editie a Festivalului Filmului Rus ce debuteaza vineri la Bucuresti, au anuntat, joi, intr-o conferinta care a avut loc in Capitala, organizatorii.

Festivalul Filmului Romanesc, in premiera anul acesta la Moscova

Festivalul Filmului Rus de la Bucuresti va avea loc intre 22 si 28 octombrie, la Cinema Studio si la Cinemateca Eforie, evenimentul fiind organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) alaturi de Muzeul Filmului Rus.

Presedintele ICR, Horia Roman Patapievici, si Stefana Marmureanu, coordonatoarea evenimentului, au sustinut joi o conferinta de presa la sediul ICR din Capitala, alaturi de Naum Kleiman, directorul Muzeului Filmului Rus, si Maxim Pavlov, directorul adjunct al institutiei.

Patapievici a anuntat cu aceasta ocazie ca Festivalul Filmului Rus de la Bucuresti, derulat sub motto-ul "Vin rusii", se va continua cu Festivalul Filmului Romanesc de la Moscova, care este de asemenea o premiera.

Maxim Pavlov a povestit ca doreste sa prezinte un festival de film romanesc la Moscova de cinci ani, de cand a vizionat, la un festival de film din capitala rusa, pelicula "Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu. Pe de alta parte, el a mentionat ca peliculele romanesti erau distribuite in Rusia fiind cumparate din Suedia, iar Patapievici a confirmat acest lucru, adaugand ca trebuie insa "sa isi gaseasca un sfarsit" si sa fie creata o legatura directa intre Romania si Rusia pentru distributia de film.

In cadrul Festivalului filmului romanesc de la Moscova vor fi prezentate 17 pelicule, oferite de Centrul National al Cinematografiei, printre care: "Reconstituirea", "Terminus Paradis" si "Balanta", de Lucian Pintilie, "Concurs" (Dan Pita), "Croaziera" (Mircea Daneliuc), "E pericoloso sporgersi" ( Nae Caranfil).


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies