marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul International de Film de la Berlin debuteaza cu "Adevaratul curaj/ True Grit"

Cea de-a 61-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, care va avea loc in perioada 10 - 20 februarie, va debuta cu filmul western "Adevaratul curaj/ True Grit", proiecat

Festivalul International de Film de la Berlin debuteaza cu Adevaratul curaj/ True Grit

Remake-ul realizat de fratii Joel si Ethan Coen dupa un clasic al genului regizat de Henry Hathaway in 1969, a obtinut 10 nominalizari la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun actor" (Jeff Bridges), care a reluat rolul interpretat de John Wayne in pelicula originala.

Competitia oficiala va fi deschisa vineri, odata cu proiectia filmului "Margin Call", in regia lui J.C. Chandor, cu Demi Moore, Kevin Spacey, Paul Bettany si Jeremy Irons.

O alta noutate a Berlinalei este filmul care marcheaza debutul in calitate de regizor al actorului britanic Ralph Fiennes, de doua ori nominalizat la Oscar. De aceasta data, el aduce pe marele ecran tragedia lui Shakespeare "Coriolan", generalul roman victorios in revolta sa contra imperiului.

Chiar daca lipseste din competitia oficiala in acest an, Romania este reprezentata la Berlinala la capitolul scurtmetraj prin peliculele "15 iulie", de Cristi Iftime, si "Apele Tac", de Anca Lazarescu.

Competitia pentru Ursul de Aur, trofeul supreme, va fi decernat pe 19 februarie.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies