marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fifty Shades of Grey domina cinematografele din intreaga lume: cel mai provocator film al deceniului a obtinut cel mai bun debut din toate timpurile in 11 tari. Ce incasari spectaculoase a inregistrat

Imperiul Fifty Shades of Grey isi arata inca o data puterea. Ecranizarea romanului erotic devenit un succes mondial s-a lansat weekendul trecut in cinematografele din intreaga lume. Si, asa cum era de asteptat, filmul regizoarei Sam Taylor-Johnson a inregistrat record dupa record.

Fifty Shades of Grey domina cinematografele din intreaga lume: cel mai provocator film al deceniului a obtinut cel mai bun debut din toate timpurile in 11 tari. Ce incasari spectaculoase a inregistrat

Filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey, de Sam Taylor-Johnson, o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, a debut pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 81,67 milioane de dolari.

 

Cincizeci de umbre ale lui Grey", care ii are in rolurile principale pe actorii Dakota Johnson si Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, avand in vedere faptul ca scenele cu sex din acesta cumuleaza 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Actiunea are loc in Seattle, unde Anastasia Steele, o studenta in varsta de 22 de ani si inca virgina, cedeaza in fata sarmului si a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey, 

 

Potrivit Hollywood Reporter, Fifty Shades of Grey a avut cel mai bun debut din toate timpurile in 11 dintre tarile in care s-a lansat, printre care Italia, Cehia, Polonia si Ucraina. Iar in alte 31 de tari in care s-a lansat, pelicula cu Jamie Dornan si Dakota Johnson s-a situat pe primul loc. De altfel, Fifty Shades of Grey a devenit si cel mai bun film la debut pentru studiourile Universal, in aproximativ 30 de tari.

 

In topul filmelor interzise minorilor, Fifty Shades Of Grey ocupa al patrulea loc din istorie, dupa "Matrix Reloaded", "Marea Mahmureala 2" si "Patimile lui Hristos".

 

 

Exista si cateva tari, ca Japonia, unde cartea lui E.L. James nu a avut asa succes, prin urmare nici filmul nu a creat nebunia din alte zone."Rezultatele sunt extraordinare. Filmul a avut cel mai mare succes in zonele in care si romanul s-a vandut foarte bine" a spus Duncan Clark, presedintele international Universal.

 

Rezultatele din primele zile ale filmului Fifty Shades of Grey sunt cu atat mai remarcabile intrucat pelicula a obtinut un rating R, adica minorii trebuie sa fie insotiti de un adult si sa li se dea voie, din cauza scenelor de nuditate explicita.La nivel global, cartea lui E.L.James s-a vandut in peste 100 de milioane de exemplare si a fost tradusa in 52 de limbi.  Filmul, la nivel global a reusit in primele 4 zile, sa adune incasari totale de 239 de milioane de dolari. Bugetul productiei a fost de doar 40 de milioane de dolari.

 

 

 

In Europa, Fifty Shades of Grey a strans cei mai multi spectatori in Marea Britanie si Irlanda. 21.5 milioane de dolari a fost suma obtinuta, cel mai bun debut in aceste tari pentru un film interzis sub 18 ani. In Germania, Fifty Shades of Grey a devenit al doilea cel mai bine vandut film Universal, cu 15.2 milioane de dolari. In Rusia, productia a incasat 10 milioane de dolari, cel mai bun rezultat pentru un film restrictionat. Spania, Italia, Franta, Argentina, Brazil sau Mexic sunt cateva alte tari unde Fifty Shades of Grey a stabilit noi recorduri si a inregistrat sume colosale.

 

 

 

 

Insa, filmul a fost criticat aspru din cauza povestii slabe si a interpretarilor celor doi actori, ambii aflati la primul rol important.  Criticii de film au oferit recenzii negative, iar pe Rotten Tomatoes scorul filmului a scazut pana la 26%.  Jamie Dornan vine de pe podiumurile de moda si are putina experienta in film: cel mai cunoscut si apreciat rol ramane cel din "The Fall", serial britanic aclamat, cu Gillian Anderson, in care el joaca rolul unui ucigas in serie.

 

 

Dakota Johnson, in varsta de 24 de ani, este fiica celebrilor Melanie Griffith si Don Johnson. Ea a mai avut aparitii scurte in filme ca "The Social Netword", "21 Jump Street" sau "Need for Speed".


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies