marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai tare festival de film din Romania isi deschide portile pentru a 11-a editie: afla totul despre filmele de la TIFF 2012

In acest an in competitia de la TIFF avem parte de filme din Germania, Danemarca, Olanda, Israel, Austria, Canada, insa de niciun film romanesc.  Festivalul care va debuta pe 1 iunie anunta o lupta mai  stransa ca niciodata.Ce filme nu trebuie sa ratezi in acest an la TIFF!

1. A doua sotie
Regizor: Umut Dag
Tara: Austria
Distributie:Nihal Koldas, Begum Akkaya, Vedat Erincin, Murathan Maslu

Fatma traieste cu sotul si cei sase copii in Viena, incercand sa respecte valorile traditionale si prestigiul social al familiei. Cand Ayse, o fata de 19 ani de la tara, este aleasa pentru casatoria cu fiul Fatmei, o prietenie speciala se leaga intre cele doua femei. Dar curand aceasta relatie va fi pusa la incercare, caci familia va avea de-a face cu o festa a destinului.

 

2. Clip
Regizor: Maja Miloš
Tara: Serbia
Distributie: Isidora Simijonovic, Vukašin Jasni, Sanja Mikitišin, Jovo Maksic

Jasna, o adolescenta frumoasa, este deziluzionata de viata ei dintr-un indepartat orasel sarb, in care locuieste cu mama ei demoralizata si tatal bolnav in faza terminala. Jasna se lupta cu toti cei din jur, dar si cu ea insasi, si se dezlantuie, experimentand cu sexul, drogurile sau pur si simplu pierzand vremea. Treptat, protestul ei disperat o ajuta sa inteleaga si sa accepte realitatea.

3.Chapiteau Show
Regizor: Sergey Loban
Tara: Rusia
Distributie: Vera Strokova, Aleksey Podolski, Aleksey Znamenski, Petr Mamonov

Protagonistii celor patru povesti ale filmului au o mai mica sau mai mare legatura unii cu ceilalti - unii se cunosc, altii comunica prin alte mijloace. Fiecare isi traieste propria drama, fara sa stie ce li se intampla celor din jur. Dramele lor au legatura cu relatiile umane - dragoste, prietenie, respect sau cooperare, si povestile lor evolueaza simultan. Iar furtuna din sufletul unui personaj se va reflecta in furtuna din sufletul altuia.

4. De joi pana duminica
Regizor: Dominga Sotomayor Castillo
Tara: Chile
Distributie:Gustav Hofer, Emiliano Freifeld, Paola Giannini

Totul incepe intr-o joi cand doi copii pleaca in vacanta cu parintii in nordul statului Chile. Totul se termina duminica. Lucía si Manuel calatoresc in acest weekend lung cu parintii lor, Ana si Fernando. Cei doi au decis sa se desparta, dar, cum le-au promis copiilor ca o sa-i duca in nord, au lasat voiajul in program. Calatoria se transforma treptat intr-un ultim ramas-bun. Drumul e lung. Peisajul solitar si spatiul inchis al masinii fac problemele cuplului sa iasa la suprafata.

5.La rascruce
Regizor: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Tara: Islanda
Distributie: Hilmar Guðjónsson, Sveinn Ólafur Gunnarsson

In indepartatele tinuturi din nordul Islandei, Finnbogi si Alfred isi petrec o vara in anii '80 desenand liniile de marcaj pe drumurile ce serpuiesc spre orizont. In curand aceasta zona salbatica si pustie se va dovedi plina de aventuri, dezastre si descoperiri, caci cei doi barbati vor atinge un punct de rascruce din viata lor.

6.Lena
Regizor:Christophe Van Rompaey
Tara: Olanda
Distributie: Jeroen Willems, Niels Gomperts, Agata Buzek, Lisa Smit

Lena are 17 ani si este prea timida si prea doritoare sa le dea baietilor exact ce vor. Isi doreste dragoste, dar nu obtine decat sex. Pana cand il intalneste pe Daan. Daan este simpatic, amuzant, dulce - genul la care numai fetele dragute ar avea dreptul sa viseze. El ii spune sa se mute impreuna si ea accepta. Atunci afla ca de fapt Daan nu i-a zis adevarul in legatura cu ceea ce face zi de zi: Lena isi descopera acum o tarie de caracter si o putere pe care n-ar fi crezut ca le are. Va lupta pentru a-si pastra paradisul, chiar daca asta inseamna ca de visul ei se va alege praful...

7. Mlastina
Regizor: Guy Édoin
Tara: Canada
Distributie: Pascale Bussières, Gabriel Maillé, Luc Picard, François Papineau

Tragedia loveste o familie din Canada rurala care si-asa se chinuie sa-si tina pe linia de plutire ferma. Tatal familiei moare intr-un accident ciudat, lasandu-si sotia sa aiba grija de ferma si rebelul fiu adolescent care tocmai isi descopera sexualitatea. Relatia dintre mama si fiu va fi testata inca o data cand ea cauta consolare in bratele unui barbat care ajunge la ferma cu intentii dubioase.

8.Oslo, 31 august
Regizor: August Joachim Trier
Tara: Norvegia
Distributie: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava

Anders isi va termina in curand tratamentul intr-un centru de reabilitare izolat. Unul din pasii din program este sa mearga in oras pentru un interviu legat de obtinerea unui loc de munca. Dar Anders profita de ocazie si ramane in oras, ratacind pe strazi si intalnindu-se cu prieteni vechi. La 34 de ani, Anders este destept, frumos si de familie buna, dar bantuit de toate oportunitatile pe care le-a irosit. E inca tanar, dar simte ca din multe puncte de vedere viata i s-a terminat. Pana la sfarsitul zilei si tarziu in noapte, fantomele greselilor din trecut se vor lupta cu sansa dragostei si posibilitatea unei noi vieti.

9.Planeta insingurata
Regizor:Julia Loktev
Tara: SUA
Distributie: Gael Garcia Bernal, Bidzina Gujabidze


Alex si Nica sunt tineri, se iubesc la nebunie si planuiesc sa se casatoreasca. In vara dinaintea nuntii, hoinaresc cu rucsacul in spate prin muntii Caucaz din Georgia. Cuplul angajeaza un ghid local pentru a-i calauzi pe culmile muntoase, iar cei trei se vor afla curand intr-o salbaticie de o frumusete care-ti ia suflarea. Cu ore in sir de mers in fata, isi spun anecdote si joaca fel de fel de jocuri. Pana cand un gest necugetat schimba totul...

10. Schimbul
Regizor: Eran Kolirin
Tara: Israel
Distributie: Sharon Tal, Dov Navon, Shirili Deshe

Un barbat se intoarce acasa la o ora neasteptata. O ora la care lumina cade diferit, iar zumzetul frigiderului este singurul zgomot audibil. I se pare ca a intrat in casa unui strain, goala si tacuta la aceasta ora din preajma pranzului. Un barbat se intoarce acasa si intra in viata lui la o ora la care n-a mai fost niciodata acolo, observand-o cu ochi de copil. Iata ca viata lui este din nou plina de mister si ascunzatori nemaipomenite. Coridoarele, pasajele, camera boilerului. Un barbat isi observa propria viata din exterior. Dar mai este viata lui cu adevarat?

 

11.Sfarsitul noptii
Regizor: Daisuke Miyazaki
Tara: Japonia
Distributie: Nami Komiyama, Masayuki Shionoya

Akira a crescut intr-o familie de asasini platiti. Intr-o zi, Akira intra din greseala intr-un bordel darapanat. Prostituata pe care o intalneste inauntru arata exact ca fetiscana frumoasa pe care nu a putut-o ucide cu un deceniu in urma. De atunci, viata lui Akira este data peste cap...

 

12. Teddy Bear
Regizor: Mads Matthiesen
Tara: Danemarca
Distributie: Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Sangmanee Hougaard, David Winters, Allan Mogensen

Dennis are 38 de ani, e culturist si e incredibil de timid. Inca locuieste cu mama lui foarte posesiva. Cand unchiul sau inadaptat social se casatoreste cu o fata din Thailanda, Dennis este indemnat sa procedeze la fel. Prins in dedesubturile turismului sexual din Thailanda, aproape ca renunta sa gaseasca o mireasa, dar cand o vizita intr-o sala de fitness locala se transforma intr-o noapte de petrecere, Dennis afla ca s-ar putea sa mai existe speranta si pentru el.


Modifică setările cookies