marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regina filmelor cu zombi: cele mai bune roluri din cariera Millei Jovovich

Milla Jovovich da ultima batalie pentru supravietuirea omenirii in Resident Evil: Retribution/ Resident Evil: Rasplata, film care are premiera in cinematografele din Romania in aceasta saptamana.  Desi Milla Jovovich n-a avut un debut stralucit, actrita a reusit sa devina populara la nivel mondial cu seria Resident Evil si sa ajunga printre cele mai carismatice staruri de la Hollywood.

Regina filmelor cu zombi: cele mai bune roluri din cariera Millei Jovovich


GALERIE FOTO: filmele din cariera Millei Jovovich!


De la o cariera de succes ca fotomodel, Milla Jovovich a trecut cu gratie la o cariera de actrita, reusind chiar sa impresioneze pe critici cu unele dintre rolurile sale. La 36 de ani, actrita se pregateste de o noua lupta pe viata si pe moarte cu zombii, in Resident Evil 5: Rasplata, al cincilea film din seria Resident Evil, care a strans la nivel global incasari de 675 de milioane de dolari.


 

Daca primele doua filme din cariera ei -  Two Moon Junction si Return to the Blue Lagoon - au fost considerate niste catastrofe monumentale, in 1992 cariera actritei a inceput sa infloreasca odata cu pelicula Chaplin, in care a jucat alaturi de Robert Downey Jr. Printre filmele cu care a impresionat se numara A Perfect Getaway (2009), The Claim (2000), Chaplin (1992), Zoolander (2001), Dummy (2002), Dazed and Confused (1993), The Fifth Element (1997), Zoolander (2001), iar seria Resident Evil a transformat-o intr-un star mondial.


Resident Evil 5: Rasplata promite sa le ofere fanilor o aventura de exceptie, de aceasta data in format 3D. “Incepem exact de unde am lasat fostul film al seriei,” explica regizorul Paul W. S. Anderson. “Sfarsitul acestuia ramanea suspendat, urmand ca inceputul noului film sa dea o solutie situatiei, dupa care sa se dezvolte intr-o directie complet diferita. In filmul actual facem un salt imens spre o dimensiune de mare anvergura. De data aceasta, el se desfasoara in plan mondial, iar actiunea sa este mai intensa ca niciodata.”


Ca si pana acum, figura centrala a acestei povestiri de curaj si suspans este Alice, interpretata din nou, cu o ferocitate implacabila, de catre Milla Jovovich. “Milla este factorul esential in succesul acestor filme,” recunoaste Bolt. producatorul filmului. “Unul dintre factorii care il fac pe Resident Evil sa fie interesant este faptul ca am ales o femeie pentru rolul eroului de actiune. Ea e cat se poate de dura. Are spirit de conducator si e foarte hotarata. Daca cineva va avea puterea de a infrange Umbrella, aceea va fi Alice.”

Alice a evoluat odata cu fiecare capitol al acestei povestiri, transformandu-se dintr-o naiva, suferind de amnezie, intr-o luptatoare supranaturala, iar acum, intr-un soldat  de neinvins in razboiul impotriva raului suprem. Dupa ce a interpretat personajul de-a lungul unui deceniu, Jovovich a ajuns sa o cunoasca pe Alice in cele mai mici amanunte, personajul devenid un fel de „alter ego” al ei.
 


“Aceasta serie a constituit o uriasa aventura,” recunoaste actrita. “Mi s-a parut o sansa minunata sa pot reveni in aceasta lume magica, fantastica si incredibila si la personajul  Alice. O cunosc atat de bine pe Alice! Stiu cum va reactiona, ce va face si ce nu. Ea a devenit o mare parte din viata mea, iar pe masura ce eu evoluez, se dezvolta si ea. Sunt nerabdatoare sa aflu ce va face in urmatorul moment.”
 

Alice si-a pierdut puterile supranaturale in Resident Evil: Afterlife, iar Jovovich considera ca acest lucru a fost esential pentru dezvoltarea ulterioara a personajului. “Ne-am apropiat mai mult de stadiul initial in care Alice era un pic mai vulnerabila,” explica ea. “Cand se afla in pericol, publicul se va teme pentru ca stie ca ea nu poate distruge chiar orice. Ea este tot o luptatoare, dar nu mai e o super-eroina.”

 

Pe masura ce se reobisnuieste sa se comporte ca o fiinta umana, Alice trebuie sa invete sa aiba incredere si sa depinda de cei din jurul ei, adauga Jovovich. “Fara super-puteri, ea nu se mai simte izolata, ci in contact cu alti oameni, un fel de jucator care apartine unei echipe. Pe parcurs a dobandit chiar un oarecare simt al umorului. Daca nu faci altceva decat sa omori zombi si sa fugi de trupele dezlantuite ale Umbrella Corporation, ai putea macar s-o faci cu un zambet sau cu o clipire complice din ochi.”
 


Cand Anderson vorbeste despre actrita, care e chiar sotia lui, e clar ca ea a fost muza care i-a inspirit aceasta serie. “In ultimii zece ani, pe masura ce personajul a evoluat, am avut ocazia s-o vedem pe Alice crescand, odata cu Milla,” spune el. “Alice era o carte nescrisa in primul film pentru ca era amnezica si nu stia nimic despre ea insasi. Incetul cu incetul ea si-a construit o familie alcatuita din supravietuitori ai apocalipsei.

 

T-virusul creat de Umbrella Corporation continua sa faca ravagii pe Terra, transformand populatia globului in legiuni de strigoi care ucid tot ce misca. Ultima si singura speranta a speciei umane, Alice (Milla Jovovich) se trezeste la viata in interiorul buncarului impenetrabil unde Umbrella Corporation isi desfasoara sinistrele experimente.  In incercarea extrem de riscanta de a evada  din acest complex vast, utilat cu inalta tehnologie, Alice beneficiaza de ajutorul unei echipe de comando de elita, impreuna cu care isi croieste cu greu drumul printre ruinele oraselor Tokyo, New York, Moscova si Washington, D.C. Pe drum ea va avea o serie intreaga de revelatii stupefiante, care ii vor schimba fostele convingeri si perspectiva asupra lucrurilor. Cu ajutorul unor noi aliati dar si a unor prieteni mai vechi, Alice isi regaseste motivatia de a lupta pentru supravietuirea unei lumi care devenise ostila si se indrepta spre prapastie.

 

Alaturi de Milla Jovovich joaca Michelle Rodriguez (Resident Evil, Avatar), Kevin Durand (Robin Hood, “Lost”), Sienna Guillory (Resident Evil: Apocalypse, Resident Evil: Afterlife), Shawn Roberts (Resident Evil: Afterlife), Aryana Engineer (Orphan), Colin Salmon (Resident Evil), Johann Urb (2012), ca si pe Boris Kodjoe (Resident Evil: Afterlife) si Li Bingbing (Snowflower and the Secret Fan).

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies