marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele lunii iunie in Romania: ce productii nu trebuie ratate la cinema

Luna iunie aduce in cinematografele din Romania doua productii cu bugete mari extrem de asteptate "Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator" cu Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hesmworth si marea revenire a lui Ridley Scott la genul care l-a consacrat "Prometheus". Iata ce filme nu trebuie sa ratezi la cinema in aceasta luna.

1. Snow White and the Huntsman/ Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator

Regie: Rupert Sanders
Distributie: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hesmworth
Buget: 70 de milioan de $
Data: 1 iunie

"Alba ca Zapada si vanatorul" este o noua abordare a basmului clasic al fratilor Grimm. Regina Malefica (Charlize Theron) o tine prizoniera pe Alba ca Zapada (Kristen Stewart) vreme de 11 ani.Cand reuseste sa evadeze, pe urmele printesei e pus Vanatorul (Chris Hemsworth), un barbat dur, care si-a pierdut nevasta, speranta si increderea. Filmul se anunta a fi o versiune dura si sumbra a basmului celebru.

2.What to Expect When You're Expecting / Pregateste-te, ca vine
Regie:Kirk Jones
Distributie: Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Jennifer Lopez
Buget: 23.5 milioane de $
Data: 1 iunie


Inspirat de cartea scrisa de Heidi Murkoff, What to Expect When You're Expecting, pe care cei de la USA Today au numit-o una dintre cele mai influente carti din ultimii 25 de ani, filmul este regizat de Kirk Jones. What to Expect When You're Expecting (La ce sa te astepti cand astepti un copil) urmareste povestea a 5 cupluri si experientele lor de bucurie, teroare, durere, atunci cand se pregatesc sa devina parinti.

3.Chernobyl Diaries/ Jurnalul terorii
Regie:Bradley Parker
Distributie: Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Devin Kelley
Buget: 8 milioane de $
Data: 1 iunie



Chernobyl Diaries este un horror creat de Oren Peli, cineastul care a inspaimantat publicul cu thrillerul Paranormal Activity. Filmul urmareste povestea a sase tineri care decid ca se imbarce intr-o vacanta extrema. Ignorand orice fel de averizare, acestia sunt condusi de un ghid in orasul Pripyat unde locuiau muncitorii de la centrala nucleara de la Cernobal. Acesta a ramas parasit dupa dezastrul de acum 25 de ani, insa tinerii isi dau seama ca nu sunt singuri acolo.


4. Prometheus
Regie: Ridley Scott
Distributie: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Charlize Theron
Buget: 130 de milioane de $
Data: 8 iunie

Este unul dintre cele mai anticipate filme ale anului. Cu Prometheus, vizionarul regizor Ridley Scott se intoarce la genul pe care l-a definit, horrorul SF.  Actiunea din "Prometheus" se petrece in 2085 cu 30 de ani inainte de cea din "Alien", la prima intalnire a oamenilor cu extraterestrii ucigatori si inteligenti. Doua super puteri controleaza pamantul si se lupta intre ele pentru resursele naturale ale Sistemului Solar. Cand un echipaj este trimis pe o planeta indepartata pentru a o pregati de colonizare, acestia descopera o forma de viata bio-mecanica foarte ostila.



 

5. Madagascar 3: Europe's Most Wanted/ Fugariti prin Europa
Regie:Eric Darnell, Tom McGrath
Distributie:Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Chris Rock
Data:15 iunie

Traversand de aceasta data Europa, personajele din "Madagascar 3" decid sa puna in scena un spectacol de circ, pentru a-si plati drumul de intoarcere la New York.Filmul readuce pe marile ecrane personajele devenite celebre gratie primelor doua pelicule din serie - leul Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) si girafa Melman (David Schwimmer) -, insa spectatorii vor avea ocazia de a cunoaste si cateva personaje noi, precum capitanul Dubois (Frances McDormand), tigrul Vitaly (Bryan Cranston), foca Stefano (Martin Short) si tigrul Gia (Jessica Chastain).


6.Rock of Ages/ Rock pentru totdeauna
Regie: Adam Shankman
Distributie: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise
Data: 22 iunie

Filmul, un musical adaptat dupa un spectacol de teatru jucat pe Broadway, est plasata in anii 1980, la Hollywood, unde se atinsese varful de glorie din epoca rockului glamour (Glam Rock) si a pletelor in vant, fluturate pe riffuri dure de chitara (curentul muzical Hair Metal).   Filmul il are in rol principal pe Stacee Jaxx (interpretat de Tom Cruise) un muzician trecut de tinerete a carui vreme de glorie a apus demult.

7.Abraham Lincoln: Vampire Hunter / Abraham Lincoln: Vanatorul de Vampiri
Regie: Timur Bekmambetov
Distributie: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper
Data:  22 iunie


Inspirate de romanul de succes cu acelasi nume scris de Seth Grahame-Smith, studiourile 20th Century Fox aduc pe marile ecrane o varianta a lui Lincoln care ucide vampiri cu un topor.Afland ca moartea mamei sale a fost cauzata de un vampir si sub indrumarea altuia, adept al unor principii de viata total diferite fata de majoritatea, tanarul ambitios Abraham Lincoln se hotaraste sa starpeasca cat de multi sugatori de sange poate. Si astfel o tine din provocare in provocare, pentru ca vampirii nu sunt fiinte chiar asa de usor de ucis si multe din informatiile necesare pentru a-i combate nu sunt accesibile publicului larg.



8.Iron Sky /  Iron Sky. Invazia
Regie: Timo Vuorensola
Distributie: Julia Dietze, Peta Sergeant, Udo Kier
Data: 22 iunie

Filmul, o productie germana-finlandeza-australiana, spune povestea nazistilor care au trait timp de 70 de ani pe partea intunecata a lunii de unde au urmarit planeta si s-au pregatit pentru un atac de proportii ca sa o recucereasca. Si cum nu era de ajuns ideea unor nazisti/extraterestri, filmul ne arata si o versiune a Sarahei Palin ajunsa prima femeie presedinte al Stetelor Unite.Filmul povesteste cum Hitler a reusit sa trimita pe luna o echipa de oameni de stiinta spre finalul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Timp de 7 decenii acestia si-au construit nave pentru a recuceri Planeta. Invazia incepe in 2018.

9.Headhunters/ Vanatorii de Capate
Regie:  Morten Tyldum
Distributie: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau
Data: 22 iunie


A venit si este randul norvegienilor sa lanseze un super thriller - Headhunters. Filmul este inspirat de cartea cu acelasi titlu a lui Jo Nesbo, considerat un Stieg Larsson (autorul trilogiei Millennium) al Norvegiei.  Roger Brown lucreaza in headhunting si castiga foarte bine, dar nu suficient pentru un standard atat de ridicat. Gaseste o solutie simpla - furtul operelor de arta, obtinand informatii direct de la clienti, in timpul interviurilor de angajare. Hollywoodul are si ea in sertare o varianta americana a filmului pregatita pentru urmatorii ani.



Modifică setările cookies