marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care te va lasa cu gura cascata. Transformarea lui Kylie Minogue in cea mai ciudata si nebuna pelicula din 2012, Holy Motors a lui Leos Carax

Holy Motors, primul film din ultimii 13 ani al regizorului francez Leos Carax a fost numit o experienta unica si probabil cel mai nebun film al anului de catre criticii americani. Cu Kylie Minogue si Eva Mendes in distributie filmul aduce povestea ciudata a unui barbat pe nume Oscar care traieste existenta a 11 persoane diferite.

Filmul care te va lasa cu gura cascata. Transformarea lui Kylie Minogue in cea mai ciudata si nebuna pelicula din 2012, Holy Motors a lui Leos Carax

In perioada marilor festivaluri de film din acest an, Holy Motors a fost printre cele mai discutate filme, dar si printre cele mai surprinzatoare: nu e de mirare ca francezii de la revista Paris Match l-au numit  o doza de LSD cinematografic.


In Holy Motors, actorul Denis Lavant joaca rolul unui individ pe nume M. Oscar care in timp ce este plimbat cu masina pe strazile din Paris adopta mai multe personalitati in timpul unei zile. Lavant portretizeaza printre altele un batran pe moarte, o cersetoare, un ucigas, un gnom ce cara dupa el prin canalizari un supermodel (Eva Mendes) careia ii mananca parul si o linge la subrat. La final ajunge acasa unde nevasta si copiii lui sunt cimpanzei.

Un rol important il are in film si cantareata Kylie Minogue (44 de ani) care interpreteaza o parte din coloana sonora a filmului si joaca rolul fostei iubite a unuia dintre personajele lui Denis Lavant.  Toata lumea s-a intrebat cum a ajuns Leos Carax sa colaboreze cu vedeta Kylie Minogue pentru cel mai recent proiect cinematografic al sau. Pentru rolul Eva Grace din film, actrita a trecut printr-o transformare spectaculoasa. Fara rochii elegante, bijuterii pompoase si cu parul scurt, solista e greu de recunoscut.



"Ne-am intalnit si atunci am simiti ca ea este ingerul de care aveam nevoie, asta a fost tot" a spus regizorul, citat de Vulture. Carax a recunoscut ca nu stia prea multe despre munca solistei, insa o tinuse minte din videoclipul “Where the Wild Roses Grow", in care canta alaturi de Nick Cave.


Actrita-solista a declarat ca s-a dus singura in Paris sa il intalneasca pe Leos Carax. "M-am dus singura. Am vrut sa imi aduc aminte de perioada tineretii cand imi incercam norocul ca actrita si ma duceam normal la auditii. Insa recunosc ca am avut dubii. Ma gandeam ca ar putea face o greseala imensa alegandu-ma pe mine: fie era un geniu, fie era nebun" a spus Kylie pentru Vulture.

 

Cu cateva zile inainte de filmarea scenelor, regizorul i-a trimis o scrisoare lui Kylie Minogue pentru a o sustine: "Ma incuraja si imi spunea ca desi e convins ca ma simt mai confortabil in postura de cantareata, voi face o treaba buna si in ipostaza de actrita."


Minogue a dezvaluit ca regizorul nu i-a oferit prea multe detalii despre poveste, insa i-a oferit indicii despre personaje: "trecutul lor este atat de plin de durere si suferinta incat nimic nu ii mai poate alina."

 


Kylie Minogue a jucat timp doi ani, intre 1986-1988, in celebrul serial australian, "Neighbours", show prin care s-au perindat de-a lungul timpului nume ca Guy Pearce, Liam Hemsworth, Radha Mitchell sau Russell Crowe. In 1994, Kylie a jucat alaturi de Jean Claude Van Damme in Street Fighter, un film primit foarte prost de catre critici.

La 18 ani dupa acel moment, Kylie pare pregatita sa demonstreze ca are talent si pentru actorie: "Dupa acel moment (n.r. filmul Street Fighter) mi-am zis ca actoria nu este de mine si am lasat totul in urma. Dar nu l-am putut refuza pe Leos si am vrut sa fac totul cum isi dorea. Filmul este viata lui, acest proiect este copilul lui. Insa vreau ca si publicul  sa treaca peste acest soc <<ce naiba cauta Kylie Minogue intr-un astfel de film?>>. Aici, nu sunt Kylie. A fost o experienta frumoasa si ii multumesc ca a avut curajul sa ma aleaga pe mine" a spus actrita intr-un interviu pentru IndieWire.

 

Leos Carax nu este un regizor obisnuit, asa ca nici scenele in care canta Kylie nu sunt ca cele din Bodyguard. "Pur si simplu explodez in cantat, e diferit de orice imi imaginam si asta a fost marea provocare. Pierdusem increderea in mine si in calitatile mele de actrita. La Holy Motors m-a atras ideea filmului, am fost intrigata de cine suntem, ce fatete diferite prezentam in societate. Stiu ca sunt un cameleon."

La editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, Holy Motors a fost aplaudat la scena deschisa minute in sir. "Am fost pentru prima data in competitie la Cannes cu vreun film. Senzatia pe care am trait-o este unica. Dupa incheierea vizionarii, aplauzele se tot inmulteau si cand am vazut ca publicul aplauda de 8 minute, m-am emotionat si m-am bucurat enorm pentru Leos" a spus Kylie.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies