marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul de 200 de milioane de $ care a starnit un proces intre Disney si Warner Bros. Afla aici totul despre  Oz, the Great and Powerful

Cand Hollywoodul intra in pana de idei, incep tornadele legale.

Filmul de 200 de milioane de $ care a starnit un proces intre Disney si Warner Bros. Afla aici totul despre Oz, the Great and Powerful

Nu exista nici un loc ca acasa si nici un film ca Vrajitorul din Oz/ The Wizard Of Oz. In 1939, Metro-Goldwyn-Mayer facea un film premiat cu 2 Oscare care ramane considerat si dupa 70 de ani unul dintre cele mai bune filme de familie din toate timpurile. In 2012 pelicula a invrajbit doua dintre cele mai mari case de productie americane.
 


Povestea lui L. Frank Baum care a fermecat generatii inca de acum 100 de ani de la publicarea sa in 1899 si a dat lumii capodopera cinematografica "The Wizard of Oz" cu Dorothy (Judy Garland), Sperietoarea de ciori (Ray Bolger), Omul de timichea (Jack Haley) si Lasul leu (Bert Lahr) a bagat in proces Warner Bros. si Disney.

In octombrie 2011, cei de la Disney au anuntat ca vor face un nou film inspirat din romanul lui Frank Baum cu titlul "Oz, the Great and Powerful" pe care l-au si inregistrat oficial.  Pana aici nimic spectaculos. Numai ca  o saptamana mai tarziu cei de la Warner Bros. au inregistrat si ei un titlu - "The Great and Powerful Oz.". Aceeasi poveste in linii mari, acelasi titlul, doar topica e un pic schimbata. Pe scurt, Warner Bros. incearca sa protejeze tot ceea ce tine de universul Oz asa ca au declansat o batalie legala.


Productia celor de la Disney "Oz, the Great and Powerful" spune povestea unui tanar iluzionist fortat sa calatoreasca cu un circ intr-un balon, cu care ajunge, in urma unei tornade, pe taramul lui Oz - condus de doua vrajitoare malefice. Filmul ii are in distributie pe Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco si este regizat de Sam Raimi. Dupa ce au cochetat cu Robert Downey, Jr. si Johnny Depp, granzii de la Disney l-au ales pe Franco pentru a juca rolul protagonistului.



Oscar Diggs (James Franco) este un magician de circ cu o morala dubioasa care crede ca a pus mana pe comori nepretuite atunci cand se trezeste din Kansas in Oz. Insa acesta da peste cele 2 vrajitoare malefice Theodora ( Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) si una buna Glinda (Michelle Williams) care nu sunt convinse ca el este marele vrajitor din Oz. Oscar va lupta sa ajunga  nu doar cel mai puternic vrajitor, ci si un om  mai bun.

Filmul care va fi 3D are un buget de 200 de milioane de dolari si este programat sa fie lansat in martie 2013.

 

Nu se stie inca daca cei de la Warner Bros vor sa faca si ei un ramake al filmului sau daca incearca sa blocheze planurile celor de la Disney si sa-si asigure drepturile pentru tot ceea ce tine de universul Oz, de la personaje la costume, machiaj sau orice tip de "merchandise" cu brandul Oz. Ceea ce face totul si mai complicat este faptul ca povestea lui L. Frank Baum este domeniu public, adica oricine se poate folosi de personaje si de conceptul cartii.  


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies