marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul despre istoria evreilor al lui Mel Gibson a fost anulat de Warner Bros. Actorul este acuzat din nou de antisemitism

Warner Bros. a anuntat ca anuleaza filmul despre Iuda Macabeul al lui Mel Gibson dupa ce actorul a fost acuzat de scenaristul filmului Joe Eszterhas ca ii uraste pe evrei.

Filmul despre istoria evreilor al lui Mel Gibson a fost anulat de Warner Bros. Actorul este acuzat din nou de antisemitism

Mel Gibson este in centrul unui nou scandal in aceste zile. Actorul a intrat in conflict cu scenaristul peliculei la care lucra Joe Eszterhas atunci cand i-ar fi trimis sugestii acestuia in legatura cu scenariul. In replica, Eszterhas l-a numit intr-o scrisoare deschisa "antisemit" si l-a acuzat ca se foloseste de film pentru a combate criticile care i-au facut praf cariera.


Criticat pentru viziunea sa antisemita dupa filmul din 2004, The Passion of the Christ, Mel Gibson anunta ca vrea sa produca si sa regizeze un film despre Iuda Macabeul - un legendar luptator evreu care a eliberat Ierusalimul (eveniment celebrat de Hanuka) si a condus revolta macabitilor impotriva seleucizilor in 160 I.H.


Filmul urma sa fie produs de Warner Bros. si de compania lui Gibson - Icon Productions. Pentru moment doar implicarea ca producator a lui Gibson era sigura.


In raspuns, Gibson a lansat si el o scrisoare deschisa in care neaga acuzatiile lui Joe Eszterhas despre care spune ca l-a atacat dupa ce producatorii de la Warner Bros i-au respins scenariul.


Vestile despre proiectul lui Mel Gibson ao fost primite cu reticenta de public, dat fiind ca starul  este acuzat frecvent de antisemitism. "Judah Maccabee este un erou universal care a luptat pentru libertatea credintei sale. Merita mai mult. Mel Gibson nu are niciun fel de respect pentru credintele altor oameni" a declarat Abraham Foxman presedintele Ligii Anti-Defaimare, o organizatie evreieasca.


"Sa-l pui pe Mel Gibson regizor sau actor intr-un film ca Judah Maccabee este ca si cum l-ai numi pe Madoff sef la Comisia de Valori Mobiliare si Burse din SUA" a declarat rabinul Marvin Heir, citat de Hollywood Reporter.
 

Mel Gibson a fost in atentia presei cu un scandal in 2006, cand a fost arestat in Malibu, pentru ca a fost prins conducand automobilul sub influenta alcoolului, cu o alcoolemie de doua ori peste limita legala. Atunci, vedeta a socat Hollywood-ul dupa ce i-a spus politistului care l-a retinut ca "evreii sunt responsabili pentru toate razboaiele din lume". Actorul originar din Australia si-a cerut ulterior scuze pentru aceasta afirmatie.


In anii '90, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari si mai bine platiti actori din lume. El a castigat doua premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" si "cel mai bun film", in 1995, cu pelicula "Inima neinfricata". Celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Hristos" si "Apocalypto" a revenit pe marile ecrane, dupa o pauza de opt ani, cu rolul din thrillerul "Edge of Darkness".
 

Actorul de 55 de ani a anuntat anul trecut ca este posibil sa renunte la actorie. Intrebat daca va mai fi capabil sa joace in filme din cauza publicului care si-a format o imagine negativa despre el, Gibson a raspuns sec:"Nu-mi pasa daca nu mai joc in filme.As putea foarte usor sa renunt la actorie. Nu este o problema"

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies