marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul Faust a luat Leul de Aur, Michael Fassbender e cel mai bun actor la Festivalul de la Venetia

Filmul rus "Faust", in regia lui Aleksandr Sokurov a castigat Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de la Venetia.

Filmul Faust a luat Leul de Aur, Michael Fassbender e cel mai bun actor la Festivalul de la Venetia

Aleksandr Sokurov a concurat in competitia oficiala a Mostrei cu regizori ca Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi si George Clooney.


"Faust" a fost apreciat si de critica dupa proiectia de la Venetiia. Filmul incheie un ciclu al regizorului rus ce trateaza nebunia si puterea, inceput in 1999 cu un portret al lui Adolf Hitler. Acest "Faust" prezinta o atmosfera gri si sufocanta, populata cu cadavre si personaje care dau fiori. Pentru salvarea lor, personajele trebuie sa astepte interventia unor oameni de pe alte planete.


Trofeul Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Shangjun Cai pentru "People Mountain People Sea" (China/ Hong Kong), in timp ce premiul special al juriului a fost castigat de filmul italian "Terraferma", de Emanuele Crialese.


Actorul britanic Michael Fassbender a castigat Copa Volpi pentru cel mai bun actor, pentru prestatia din filmul "Shame", de Steve McQueen, in timp ce corespondentul feminin al trofeului i-a revenit actritei Deanie Yip, din "A Simple Life" de Ann Hui (China/ Hong Kong).

 

Juriul competitiei oficiale a celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Venetia, incheiata sambata, a fost prezidat de Darren Aronofsky.


Anul trecut, filmul castigator al Leului de Aur la Festivalul de film de la Venetia a fost "Somewhere", in regia Sofiei Coppola.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies