marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul fenomen „Dupa dealuri”, regizat de Cristian Mungiu si premiat la Cannes, se vede pe Voyo.ro


Premiat de 2 ori la Cannes, pentru scenariu si pentru interpretare, filmul este inspirat dupa o poveste adevarata, care a socat Romania anilor 2000.

Filmul fenomen Dupa dealuri , regizat de Cristian Mungiu si premiat la Cannes, se vede pe Voyo.ro

Filmul "Dupa dealuri" spune povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.


Dupa Cannes, filmul “Dupa dealuri” a fost selectat si invitat la zeci de festivaluri din intreaga lume si a fost inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, la editia din 2013.

Este pentru prima data cand filmul unui regizor roman este inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar.


Din distributia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur (castigatoarele premiului pentru interpretare de la Cannes), Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu si Valeriu Andriuta.

Vezi aici filmul: http://voyo.ro/product/filme/13262-dupa-dealuri


 



Modifică setările cookies