marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pe care fanii il asteapta de 7 ani: Long Walk To Freedom. Idris Elba este Nelson Mandela iar Naomie Harris este sotia sa, Winnie

In aceasta vara va incepe productia unui film despre care se vorbeste de 7 ani - adaptarea biografiei scrise de Nelson Mandela - Long Walk To Freedom. In urma cu cateva saptamani aflam ca Idris Elba a primit mult ravnitul rol al lui Mandela, astazi distributia si-a mai adaugat un nume, actrita Naomie Harris, si pe regizorul Justin Chadwick.

Filmul pe care fanii il asteapta de 7 ani: Long Walk To Freedom. Idris Elba este Nelson Mandela iar Naomie Harris este sotia sa, Winnie

Nelson Mandela (93 de ani) se dorea a fi jucat in filmul sau biografic de Morgan Freeman, insa rolul a ajuns la actorul de culoare Idris Elba (40 de ani) premiat cu Globul de Aur in acest an pentru rolul din serialul "Luther".


Idris Elba despre care presa a scris ca ar putea fi primul actor de culoare care l-ar putea juca pe James Bond s-a nascut in Londra, se mai lauda cu 2 nominalizari Emmy in 2011 si este cunoscut gratie show-ului HBO "The Wire" Actorul a mai jucat in pelicule ca "Thor" si "Ghost Rider: Spirit of Vengeance".

Luna trecuta, Idris Elba a confirmat ca il va interpreta pe Mandela si a precizat ca acesta este cel mai important rol al sau de pana acum. Pelicula prezinta viata si cariera primului presedinte al Africii de Sud, ales prin vot universal. Filmul "Long Walk to Freedom" este o adaptare cinematografica a autobiografiei cu acelasi titlu, publicata de Nelson Mandela in anul 1994.

Fostul lider african a inceput sa-si scrie memoriile pe vremea cand era in inchisoare. Cartea prezinta episoade din viata personala a lui Nelson Mandela, detalii despre educatia sa, dar si despre cei 27 de ani petrecuti in spatele gratiilor.

 

In 2009,  presa a scris ca filmul va fi regizat de Tom Hooper premiat cu Oscar pentru The King's Speech ( 2011), insa cineastul a renuntat la proiect. Justin Chadwick ("The Other Boleyn Girl") este regizorul care se afla momentan in negocieri pentru a fi la carma filmarilor care vor debuta in Africa de Sud in aceasta vara.


Actrita Naomie Harris ( "Skyfall", “Pirates of the Caribbean”) va juca rolul controversatei neveste a lui Mandela - Winnie cu care omul politic a fost casatorit intre 1957–1996. Mandela a fost casatorit de 3 ori si are 6 copii.

Nelson Mandela ( 2009)


Filmul va fi scris de William Nicholson cel care a realizat scenariile de la Gladiator, Shadowlands si Les Miserables( 2012). Drepturile pentru a produce pelicula au fost cumparate de la Mandela de producatorul sud african Anant Singh si Videovision Entertainment inca din 2005.
 


De-alungul anilor rolul lui Mandela a fost interpretat de actori ca Danny Glover (Mandela, 1987), Sidney Poitier (Mandela and de Klerk, 1997), Dennis Haysbert (Goodbye Bafana, 2007) si Morgan Freeman ( Invictus, 2009). Freeman s-a ales cu o nominalizare la Oscar in 2010 pentru modul in care l-a portretizat pe Mandela.


Naomie Harris


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies