marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul românesc Oameni de treabă a avut premiera ieri și poate fi vizionat în toate cinematografele din țară

Cel de-al patrulea lungmetraj al lui Paul Negoescu a primit ieri „botezul ecranului“ la AFI Palace Cotroceni.

Filmul românesc Oameni de treabă a avut premiera ieri și poate fi vizionat în toate cinematografele din țară
„Oameni de treabă“/ „Men of Deeds“ a fost una dintre premierele românești mult așteptate pe acest final de toamnă, noua producție cu Iulian Postelnicu și Damian Anghel fiind o comedie neagră despre viaţa de la sat şi absurdul lumii în care trăim.
 
Între cei care au venit să aplaude această nouă lansare cinematografică i-am putut vedea şi pe Olimpia Melinte, Mădălina Craiu, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Valentina Fătu, Pavel Bartoş, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Toni Grecu şi Andi Moisescu.
 
Scris de Radu Romaniuc și Oana Tudor, „Oameni de treabă“ a fost filmat anul trecut în județul Botoșani și îl are drept protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, polițistul aflat la jumătatea vieții și complet alienat, având în față niște decizii importante. Crima din sat pe care trebuie s-o ancheteze împreună cu ajutorul său (Damian Anghel) îl aruncă într-o realitate sumbră, căreia nu știe cum să-i facă față.
 
După premiera din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, unanim apreciat de publicul şi juriile festivalurilor în cadrul cărora a fost prezentat, filmul i-a adus actorului Iulian Postelnicu premiul pentru cea mai bună interpretare, la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, lungmetrajul primind și o mențiune specială din partea juriului.

 
Ilie face pe prostul și preferă să fie privit astfel. Și celorlalți le convine chestia asta și tocmai din acest motiv nu l-a confruntat nimeni până acum. Tuturor le-a convenit poziționarea asta a lui, iar el evident că vede, dar îi este mult mai confortabil să ignore atâta vreme cât nu se întâmplă ceva dramatic, cât nu e afectat, cât chestia asta îi servește”, spune Iulian Postelnicu despre personajul său.

 
FOTO: pagina oficială/Doria Drăguşin

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies