marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul The Dark Knight Rises tinut intr-un mister total, ca un adevarat secret de stat. Ce spun Christopher Nolan si Christian Bale despre finalul trilogiei lui Batman

Mega productia The  Dark Knight Rises se lanseaza peste 3 luni, insa povestea, intriga peliculei si filmarile propriu zise au fost tratate ca adevarate secrete de stat.

Filmul The Dark Knight Rises tinut intr-un mister total, ca un adevarat secret de stat. Ce spun Christopher Nolan si Christian Bale despre finalul trilogiei lui Batman

Desi este construit pe spatele unui super erou, Batman (Christian Bale), filmul este invaluit inca in mister -  o practica devenita deja celebra pentru regizorul Christopher Nolan, un nostalgic al misticii filmelor old-fashioned. Regizorul de 41 de ani reusit sa le tina piept celor de la Warner Bros care isi doreau ca fimul care incheie trilogia lui Batman sa fie unul 3D.

"Cheia care face acest film o posibilitate minunata este faptul ca ne dorim sa terminam povestea lui Batman. Este mai satisfacator in a vedea un sfarsit in povestea eroului, mai degraba decat a o extinde la nesfarsit asemenea celei din benzile desenate " a declarat regizorul despre scenariul pe care l-a scris alaturi de fratele sau Jonathan Nolan.

Introducerea in poveste a teroristului mascat si gigantic - Bane ( Tom Hardy) si a enigmaticei Selina Kyle/Catwoman (Anne Hathaway) deschide usa pentru un final potrivit odiseii lui Bruce Wayne ca justitiarul plecat sa faca dreptate din umbra dupa moartea parintilor sai.

 

The Dark Knight Rises inchide trilogia inceputa in 2005 cu “Batman Begins” si continuata cu pelicula devenita un reper in cinematografia moderna si in cultura pop - “The Dark Knight” ( 2008). Aceasta este singurul film cu super eroi premiat cu Oscar pentru interpretare si care a trecut de un miliard de dolari in box office.

Filmul a primit o infuzie de actori dintr-un alt mare succes din 2010 "Inception": Tom Hardy, Marion Cotillard si Joseph Gordon-Levitt pe langa traditionalii Christian Bale, Gary Oldman si Michael Caine.

Pelicula a fost filmata in 2011 timp de 6 luni in Glasgow, New York , Newark si Pittsburgh in mare secret.

"Chris iubeste secretele. Pastreaza in mister scenariile si planurile sale si o face cu un scop. Cei care lucreaza cu el s-au obisnuit si stiu ca acesta este stilul sau" a povestit Christian Bale.

In ultimele luni s-au creat dezbateri aprinse printre fani, pe siteuri cu privire la rolurile lui Marion Cotillard si Joseph Gordon-Levitt. Iarna trecuta cand s-au prezentat primele imagini, s-a creat o isterie generala in legatura cu vocea si discursul lui Bane care din cauza accentului sau si pentru ca are o masca respiratorie pe fata in film erau atat de greu de inteles incat se zvonea ideea unei subtitrari. Lucrurile se pare ca s-au rezolvat intre timp.


Pana si Christian Bale, un actor cu o toleranta scazuta pentru buzzul de la Hollywood a declarat ca din prima zi de filmare, pelicula a fost invaluita intr-o aura speciala.

"Mi-aduc aminte de prima data cand am citit scenariul. Bineinteles totul era top secret. M-am dus acasa la Chris si nu am iesit de acolo pana seara si mi-am dat seama ca acesta era ultimul. Lui Chris nu i-a venit sa creada ca l-am citit atat de lent, insa de fapt l-am recitit pana l-am memorat. Am stat 6-7 ore cu scriptul in mana. Era intuneric cand am iesit afara si zambeam"

Pelicula care se va lansa in aceasta vara se va razboi in box office cu "The Avengers" si "The Amazing Spider Man" si va inteti rivalitatea de jumatate de secol dintre studiourile DC Comisc si Marvel echivalentul lui Beatles vs. Stones in lumea super eroilor.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies