marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Foxcatcher, filmul revelatie pentru Steve Carell si Channing Tatum: cum au impresionat cei doi actori la Cannes

Foxcatcher s-a anuntat de la inceput un film interesant, captviant si cu potential la Oscar. Iata ca la Festivalul de Film de la Cannes, pelicula regizorului Bennett Miller a reusit sa faca o figura frumoasa, primind recenzii foarte bune.

Foxcatcher, filmul revelatie pentru Steve Carell si Channing Tatum: cum au impresionat cei doi actori la Cannes


Primele reactii pentru Foxcatcher sunt la nivelul asteptarilor. Presa straina scrie ca acesta este un film revelatie pentru cele doua staruri, Channing Tatum si Steve Carell. Primul este cunoscut mai mult pentru aspectul sau fizic si popularitatea din filmele de actiune, in timp ce Carell este cunoscut pentru rolurile sale de comedie splendide. Insa, in acest film ambii demonstreaza ca sunt mult mai versatili, creand personaje complexe, atat emotional, psihic , cat si fizic.

 

 

 

 

Carell a avansat mult in cariera de la "Virgin la 40 de ani" incoace, iar rolul din Foxcacher ii poate schimba cu totul cariera.


Steve Carell
este greu de recunoscut in primele imagine din Foxcatcher, o drama cu sanse la Oscar, asa cum sustine presa americana. Filmul Foxcatcher il poarta inca o data pe Bennett Miller (nominalizat la Oscar) regizorul filmelor "Capote" si "Moneyball" pe urmele unei povesti adevarate, de data asta despre un subiect mai bizar.

 

 

 

 

Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. Acesta reuseste sa il convinga pe Mark (Channing Tatum), un tanar luptator, sa se pregateasca alaturi de el pentru Olimpiada de la Seul. Dornic de afirmare si constant in umbra fratelui sau mai mare, David (Mark Rufflao), tanarul se muta acasa la John Du Pont, moment care il va aduce pe marginea prapastiei. In 1996, John Du Pont l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), fratele lui Mark,  despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.

 

Iata ce scrie presa straina despre Foxcatcher

 

"Foxcatcher este fascinant si bizar n acelasi timp, tragic si ironic, o analiza profunda a unor personaje tulburatoare. Regizorul Bennett Miller si-a depasit filmele anterioare, de altfel excelente, Moneyball si Capote. Steve Carell este incredibil in acest film, un salt urias fata de toate rolurile de dinainte. E posibil chiar ca unii dintre voi sa nu-l recunoasteti, cu un nas prostetic, gesturi sacadate, voce subtire, stridenta si un comportament bizar. Iar Channing Tatum face un rol senzational portretizand un tanar tulburat, naiv si incapabil sa isi exprime emotiile si trairile. Ii simti durerea, in timp ce este manipulat cu cruzime de John du Pont" Hollywood Reporter

 

"Filmul lui Bennett Miller este o tragicomedie care te da pe spate, un portret halucinant despre deziluziile indivizilor, a celor slabi, care simt nevoia sa gaseasca un chip parental si sa-l invinovateasca pentru greselile altora. Este un trio de interpretari magistrale: Steve Carell, Channing Tatum si Mark Ruffalo. Tatum e grozav in rolul unui personaj trist si vulnerabil, Mark Ruffalo impresioneaza in rolul unui sportiv istet si talentat, in timp ce Carell straluceste si ingrozeste in rolul unui monstru. Monstrul lui Carell insa inspira mai mult mila decat frica. Foxcatcher este un film sublim si dureros: te ingrozeste, te sperie si te intristeaza profund" au scris cei de la The Guardian, care i-au oferit 5 stele din 5.

"Foxcatcher este un studiu fin asupra sociopatilor milionari, cum este du Pont, care face orice pentru a-si cladi un imperiu in wrestling, doar din lacomie si ego personal. Spre deosebire de celelalte filme ale sale, ca Moneyball sau Capoter, aici, aspiratiile personajelor nu duc catre glorie, ci catre autodistrugere si vieti ruinate. Steve Carell face cu siguranta, rolul carierei sale, in timp ce Channing Tatum demonstreaza ce forta, dar si fragilitate poate oferi unui film. Tatum are un instinct desavarsit in a gasi momentul ideal pentru care eroul sau sa isi scoata la iveala trairile. Atmosfera apasatoare, personajele excelent jucate si viziunea regizorala fac din Foxcatcher un film excelent, desi deprimant, pentru ca pana la urma, toata lumea pierde in Foxcatcher", au scris cei de la HitFix

 

Sursa foto: Getty
 


Galerie foto


Modifică setările cookies