marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Franţuzoaicele au dat lecţii de eleganţă la Festivalul de Film de la Veneţia

Poate că italienii sunt cei care dau tonul evenimentelor de toamnă cu acest cel mai vechi festival de film din lume, însă lecţiile de modă le-au dat actriţele franceze consacrate.

Franţuzoaicele au dat lecţii de eleganţă la Festivalul de Film de la Veneţia
Cea care a deschis anul acesta Festivalul de Film de la Veneţia a fost „franţuzoaica supremă“ Catherine Deneuve, omagiată şi premiată pentru întreaga sa carieră. Imaginea eleganţei şi a talentului în cinematografia franceză, Deneuve, care a ajuns prima oară la Veneţia în 1964, la premiera filmului „Les parapluies de Cherbourg“, şi-a făcut apariţia pe scena festivalului într-o rochie roşie, pentru a-şi primi Leul de Aur. La cei 78 de ani ai săi, diva ecranului şi-a permis o mică extravaganţă vestimentară, un şliţ central destul de generos, care lăsa la vedere, în mişcare, puţin din frumoasele sale picioare – care, odată, făceau ravagii în filme şi reclame.

 

Şi prezenţa actriţei Isabelle Huppert a dat greutate celei de-a 79-a ediţii a festivalului. Afişând o talie incredibil de îngustă, specifică franţuzoaicelor, actriţa a mizat pe negru şi pe un joc de volume şi croieli avangardist: o helancă mulată, mixată cu o fustă asimetrică tip balon şi o pereche de cizme înalte, strânse pe picior. Totul evidenţiat de un colier metalic masiv şi de un machiaj foarte modern conturat cu dermatograful.

 
Actriţa şi cântăreaţa franceză Amanda Lear a defilat într-o ţinută foarte versatilă, o salopetă fuchsia uşor evazată şi cu mâneci bufante, a cărei eşarfă prinsă de talie părea să contureze linia unei fuste imaginare, care crea, în mişcare, imaginea unei trene.

 
Anne Parillaud a adus nuanţele metalice pe covorul roşu, mixând o cămaşă transparentă din dantelă neagră cu un deux-pièces cu pantalon cu buline aurii şi sandale din tul transparent negru.

 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies