marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fustangii: Filmul pe care barbatii nu au voie sa-l vada alaturi de iubite

Les Infideles / Fustangii, o comedie care a creat mari controverse in Franta unde posterele filmului au fost cenzurate si chiar retrase va ajunge din aceasta saptamana si in cinematografele din Romania.

Fustangii: Filmul pe care barbatii nu au voie sa-l vada alaturi de iubite

Les Infideles / Fustangii prezinta infidelitatea masculina prin intermediul mai multor regizori francezi, insa comedia a fost una extrem de blamata in presa franceza la inceputul acestui an nu doar din cauza continutului si a limbajului sexual, ci si pentru maniera in care denigreaza femeile. "Nu este genul de film pe care vrei sa-l vezi cu sotia sau iubita langa tine" a scris revista Paris Match.


Scrisa si regizata de Jean Dujardin, care detine si un rol in acest film, "Fustangii" este o comedie indrazneata realizata din mai multe scurtmetraje, pe tema adulterului. Filmul nu poate fi mai diferit de atat de Artistul, pelicula pentru care Jean Dujardin a luat Oscarul in acest an.


Regizorii Michel Hazanavicius, Jean Dujardin, Emanuelle Bercot, Fred Cavaye, Alexandre Courtes, Eric Lartigau si Gilles Lellouch ofera o imagine lejera, amuzanta si pe alocuri deocheata a celor mai celebre obiceiuri extraconjugale. Les Infideles / Fustangii aduce o colectie de scurtmetraje care au ca tema minciunile barbatilor si povestile ce se invart in jurul lor. Scurtmetrajele sunt: "Las Vegas" de Jean Dujardin si Gilles Lelouche, "La Question" de Emmanuelle Bercot, "Prologue" de Fred Cavaye, "Infideles Anonymes" de Alexandre Courtes, "La Bonne Conscience" de Michel Hazanavicius si "Lolita" de Eric Lartigau. La inceputul anului, afisele filmului au fost retrase de pe strazile din Paris si cenzurate pentru ca erau considerate prea sexuale, vulgare si jignitoare la adresa femeilor.

"Sa-ti bati joc de tine este un mod de a face comedie. Din pacate, in Franta acest lucru nu prea se face, preferandu-se comediile de situatie" a declarat Jean Dujardin.


Jean Dujardin a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru prestatia din filmul "The Artist", de Michel Hazanavicius. Pentru acelasi rol  Jean Dujardin a mai castigat premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, anul trecut, precum si premiul BAFTA, al Sindicatului actorilor americani, si un Glob de Aur, la inceputul acestui an. De altfel "The Artist" a fost marele castigator al Oscarurilor de anul acesta, echipa acestei productii adjudecandu-si, printre altele, distinctiile pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film.

 

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies