marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gafele care l-au dat afara pe seful studiourilor Disney: cum a creat cele mai mari dezastre financiare din ultimii doi ani

Planeta Marte l-a ucis pe presedintele Disney, Rich Ross care a fost obligat sa-si dea demisia dupa aproape 2 ani de cand se afla in fruntea celebrelor studiouri, timp in care si-a legat numele de cele mai rusinoase gafe de la Hollywood.

Gafele care l-au dat afara pe seful studiourilor Disney: cum a creat cele mai mari dezastre financiare din ultimii doi ani

Cand ai pierderi de peste 400 de milioane de dolari e imposibil sa nu ti se ceara sa pleci. Decizia pare sa nu fie una surprinzatoare dupa ce in ultimii doi ani Studiourile Disney au produs doua dintre cele mai mari esecuri financiare de la Hollywood si culmea ambele sunt legate de planeta Marte.
 

In 2011, Disney s-a facut de rusine cu unul dintre cele mai proaste filme care a fost totodata si cea mai slaba pelicula a anului ca nivel de incasari: animatia Mars Needs Moms care poarta semnatura regizorului Robert Zemeckis. In saptamana deschiderii aceasta a "reusit" sa incaseze 6.8 milioane de dolari, in conditiile in care bugetul estimat valora 150 de milioane. Pelicula a strans doar 38 de milioane de dolari la nivel mondial adica aproape un sfert din costurile de productie.


Disney a anulat planurile si pentru urmatorul proiect planificat, un film motion-capture, remake al filmului clasic al celor de la Beatles: Yellow Submarine.  Rich Ross a fost criticat pentru ca nu a reusit sa prevada o mare problema in cazul acestor genuri de filme: desenele animate care folosesc motion-capture + CGI , dezvaluie o scadere in popularitatea acestor pelicule.


 

De parca nu era suficient, in acest an a venit si bomba John Carter  care si-a adjudecat  titlul de cel mai mare dezastru financiar din istorie in materie de filme. Rich Ross a fost acuzat ca ar fi marit bugetul filmului fantasy "John Carter", de la 200 de milioane de dolari la 250 de milioane de dolari, desi costurile totale ale filmului ajung la aproape 300 de milioane de dolari. Lansat pe 9 martie in cinematografe, filmul a avut incasari de numai 269 de milioane de dolari la nivel mondial, studiourile suferind pierderi de 200 de milioane de dolari, potrivit variety.com. Disney se astepta ca pelicula sa faca peste 600 de milioane de dolari.
 

GALERIE FOTO: TOP 2O  FILME CARE AU AVUT CELE MAI MARI INCASARI IN 2011


Ross a diminuat bugetul peliculei "The Lone Ranger", de la 250 la 215 milioane de dolari, si a anulat productia unui remake al filmului "20.000 de leghe sub mari/ 20,000 Leagues Under the Sea".
"Nu cred ca rolul de presedinte mi se mai potriveste din punct de vedere profesional", le-a scris acesta angajatilor de la Disney, in e-mail-ul in care si-a anuntat demisia.

In ciuda unor filme de succes ca Alice in Wonderland care s-a transformat in 2010 in al saselea film din istorie care trecea de un milliard de dolari incasari, Toy Story 3, Tangled sau Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides care s-au descurcat minunat in box office, Rich Ross a avut presiunea de a crea noi francize pentru Disney mai ales ca seria Piratii din Caraibe arata ca se apropie de final. Pelicule ca Prince of Persia: The Sands of Time ( 2010) sau The Sorcerer's Apprentice (2010) au fost esecuri clare in incercarea de a promova o noua franciza.


In 2011, Disney a fost al 4-lea studiou de la Hollywood in topul incasarilor: cele 18 filme create de Disney au strans in SUA 1.2 miliarde de $ potrivit site-ului boxofficemojo.com  in timp ce filmele produse de Paramount Pictures au adus incasari in America de Nord de 1.96 de miliarde de dolari, fata de 1.82 miliarde de dolari realizate de cei de la Warner Bros. Disney a avut in SUA, in 2011 un market share de 12.2%.

Cele mai mari lansari ale studiourile in 2012 sunt The Avengers ( 4 mai ) si animatia Brave (22 iunie) cu care spera sa repare din esecul lui John Carter.
 

Presedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, si-a anuntat demisia la finalul saptamanii trecute printr-un e-mail catre angajati. Rich Ross, numit presedintele studiourilor Disney in octombrie 2009, a fost anterior presedintele posturilor de televiziune Disney la nivel mondial, pozitie in care a avut succes, fiindu-i atribuita crearea unor francize ca "High School Musical" si "Hannah Montana".


Rich Ross s-a angajat la Disney Channel in 1996 ca director executiv de programe si productie si a fost promovat in functia de presedinte al postului in 2004. In 2009, Bob Iger, presedinte si CEO al companiei Walt Disney, l-a numit la conducerea studiourilor de film.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies