marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Game of Thrones l-a decapitat de George Bush. Gafa celui mai piratat serial al momentului

Gafa de proportii pentru serialul considerat una dintre cele mai costisitoare productii televizate ale momentului si care atrage prin efectele speciale, scenariu si suspans fiind adesea comparat cu trilogia Lord of The Rings. Producatorii de la HBO si-au cerut oficial scuze dupa ce fanii au descoperit ca intr-o scena a serialului apare fostul presedinte George Bush decapitat.

Game of Thrones l-a decapitat de George Bush. Gafa celui mai piratat serial al momentului

In urma cu cateva zile, fanii s-au minunat sa descopere ca la finalul primului sezon din Game of Thrones, incheiat vara trecuta, in imagini apare capul decapitat al lui George Bush, pus intr-o teapa. Desi imaginile sunt filmate din spate, americanii au realizat ca modelul seamana izbitor cu fostul presedinte american. Stirea a luat amploare pe net dupa ce a fost semnalata de un fan al serialului iar scenele au atras mii de comentarii.

Creatorii serialului David Benioff si D.B. Weiss au declarat ca aparitia capului lui George Bush este rezultatul unei decizii ce tine de buget, nu de politica.

"Capul lui George Bush apare intr-o serie de scene ce infatiseaza decapitari. Nu este o declaratie politica. A trebuit sa folosim ce aveam la indemana” au declarat acestia, scrie Hollywood Reporter.

Imediat dupa ce stirea a fost preluata de toata site-urile mari de profil, HBO si-a cerut oficial scuze.“Am folosit foarte multe manechine si parti false de corp uman. Nu ne permitem sa le facem pornind de la zero asa ca multe dintre ele au fost inchiriate. Dupa ce am filmat acea scena, ni s-a atras atentia ca modelul folosit seamana foarte mult cu George W. Bush. Am mentionat acest lucru intr-un comentariu cand am lansat primul sezon pe DVD, desi nu trebuia sa o facem. Ne cerem scuze, nu am vrut sa-l tratam fara respect pe fostul presedinte".

In 2011 serialele "Homeland", produs de Showtime si "Game of Thrones", produs de HBO, au fost singurele productii TV ale caror sezoane de debut au fost incluse pe lista celor mai bune filme de Institutul American de film.

"Game of Thrones" a atras in medie audiente de 3 milioane de telespectatori pe episod in America, iar episodul final al sezonului 2 difuzat in aceasta primavara a atras 4,2 milioane de telespectatori. Game of Thrones sau Urzeala Tronurilor este pe primul loc in topul preferintelor in 2012,  fiind cel mai piratat serial de pe net.

In ultimul raport al celor de la TorrentFreak se releva faptul ca internautii prefera predominant serialul bazat pe cartile lui George R.R. Martin si realizat de HBO.

Serialul este una dintre cele mai costisitoare productii realizate de HBO pana acum. Scenele filmate atat prin Islanda, Croatia, Irlanda de Nord sau alte locatii speciale ridica valoarea costurilor pentru fiecare episod la 6 milioane de dolari cu exceptia episodului-pilot care a scos din buzunarele oficialilor de la HBO nu mai putin de 10 milioane de dolari. In medie fiecare sezon a costat in jur de 60 de milioane de $.

Creat de David Benioff si  D.B. Weiss, Game of Thrones a primit 13 nominalizari la Emmy si 2 la Globurile de Aur si a fost aclamat pentru atmosfera superba, intriga captivanta si interpretarile fantastice ale actorilor. Seria a devenit cel mai vandut serial peste hotare al celor de la HBO. Serialul a ajuns un adevarat fenomen si se difuzeaza in peste 60 de tari.


Serialul cu  Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Michelle Fairley, Sean Bean, Mark Addy, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Harry Lloyd si Jason Momoa este o spectaculoasa drama fantastica si epica, a carei actiune este centrata intr-un continent fictional numit Westeros, intriga fiind construita in jurul regelui Robert Baratheon si a familiei lui, pe de o parte, si a familiei lui Eddard "Ned" Stark, mana dreapta a regelui, pe de alta parte.

Serialul este inspirat din seria de romane de mare succes A Song of Ice and Fire scrisa de autorul si scenaristul George R. R. Martin. Serialul a fost caracterizat drept o combinatie intre "Clanul Soprano" si "Stapanul inelelor". In cele Sapte Regate din Westeros, cel ce controleaza Tronul de Fier are puteri nebanuite si serialul se concentreaza pe maretia si decaderea catorva familii ce vor putere cu orice pret.

Producatorii de la HBO  au mers pana la a angaja un expert lingvistic care sa creeze o noua limba - cea a unui grup de razboinici nomazi, denumiti Dothraki si condusi de Khal Drogo (Jason Momoa). (SPOILER!) Producatorii i-au socat  vara trecuta pe fani cand au decis sa-l decapiteze pe unul dintre personajele principale ale filmului, Eddard Stark (Sean Bean). Game of Thrones este primul serial difuzat vreodata de HBO in care actorul principal moare chiar la finalul primului sezon.

 

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies