marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Trailer pentru sezonul 2 din Game of Thrones, serialul de 60 de milioane de $ si cu 13 nominalizari la Emmy care a declansat un adevarat fenomen

Inclus de American Film Institute pe lista celor mai bune productii din 2011, serialul Game of Thrones revine de pe 1 aprilie 2012 cu sezonul 2. Noul trailer lansat acum o zi a facut senzatie printre fanii serialului produs de HBO.

Trailer pentru sezonul 2 din Game of Thrones, serialul de 60 de milioane de $ si cu 13 nominalizari la Emmy care a declansat un adevarat fenomen

In 2011 serialul "Homeland", produs de Showtime si "Game of Thrones", produs de HBO, au fost singurele productii TV ale caror sezoane de debut au fost incluse pe lista celor mai bune filme de Institutul American de film.

Serialul cu  Peter Dinklage, Lena Headey, Jack Gleeson, Michelle Fairley, Sean Bean, Mark Addy, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Harry Lloyd si Jason Momoa este o spectaculoasa drama fantastica si epica, a carei actiune este centrata in secolul al XV-lea, intr-un regat numit Westeros, intriga fiind construita in jurul regelui Robert Baratheon si al familiei lui, pe de o parte, si al lui Eddard "Ned" Stark, mana dreapta a regelui, pe de alta parte.


Serialul al carui prim sezon a costat 60 de milioane de dolari (10 episoade) este inspirat din seria de 7 romane epice de mare succes "A Song of Ice and Fire" scrise de autorul si scenaristul George R. R. Martin. Serialul a fost caracterizat drept o combinatie intre "Clanul Soprano" si "Stapanul inelelor". In cele Sapte Regate din Westeros, cel ce controleaza Tronul de Fier are puteri nebanuite si serialul se concentreaza pe maretia si decaderea catorva familii ce vor putere cu orice pret.


Creat de David Benioff si  D.B. Weiss, Game of Thrones a primit 13 nominalizari la Emmy si 2 la Globurile de Aur si a fost aclamat pentru atmosfera superba, intriga captivanta si interpretarile fantastice ale actorilor.

Serialul a ajuns un adevarat fenomen, se difuzeaza in peste 60 de tari iar in SUA a atins audiente de 3 milioane de telespectatori pe episod. Cele zece episoade din "Urzeala tronurilor" au fost filmate timp de aproximativ sase luni, din august si pana la finalul lui decembrie in 2010, la Paint Hall Studio in Belfast (Irlanda de Nord) si in Malta.
 

Producatorii de la HBO  au mers pana la a angaja un expert lingvistic care sa creeze o noua limba - cea a unui grup de razboinici nomazi, denumiti Dothraki si condusi de Khal Drogo (Jason Momoa). (SPOILER!) Producatorii i-au socat in vara pe fani cand au decis sa-l decapiteze pe unul din personajele principale ale filmului, Eddard Stark (Sean Bean). Game of Thrones este primul serial difuzat vreodata de HBO in care actorul principal moare chiar la finalul primului sezon.

"Niciodata nu stii ce se poate intampla. L-am ucis pe unul dintre eroii serialului iar asta a fost o decizie narativa desteapta. Scenariile de TV au ajuns atat de mediocre si bazate pe formule incat trebuie sa provoci asteptarile  telespectatorilor. Nu am terminat cu mortile in sezonul 2 si va vor uimi personajele pe care le-am ales sa moara" a declarat actorul Peter Dinklage ce interpreteaza rolul lui Tyrion Lannister si care a luat in 2012 Globul de Aur pentru cel mai bun actor secundar in serial de drama.


Galerie foto


Modifică setările cookies