marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gary Oldman va juca in remake-ul de la RoboCop: cum este reinventat un personaj legendar dupa 25 de ani

Politistul viitorului, RoboCop se intoarce pe marile ecrane in 2013 iar Gary OIdman va fi creatorul sau.

Gary Oldman va juca in remake-ul de la RoboCop: cum este reinventat un personaj legendar dupa 25 de ani

La 25 de ani de cand a fost lansat primul film al francizei RoboCop, celebrul "Part man. Part machine. All cop", este reinventat de studiourile MGM. Actorul britanic nominalizat la Oscar in acest an pentru rolul din Tinker Tailor Soldier Spy, Gary Oldman il va interpreta  pe omul de stiinta care l-a creat pe RoboCop. 
 


Actorul suedez, Joel Kinnaman pe care l-ati putut vedea in acest an in versiunea americana a filmului The Girl With The Dragon Tattoo, va avea rolul principal in noua versiune a lui RoboCop, preluand celebrul personaj de la Peter Weller, care a jucat atat in primul film din 1987, cat si in continuarea din 1990. La 33 de ani, Kinnaman a reusit sa aiba aparitii scurte in filme ca Safe House, alaturi de Denzel Washigton si Ryan Reynolds si in The Girl Wiht The Dragon Tattoo, unde a jucat alaturi de Daniel Craig si Rooney Mara.

 

Acesta a fost laudat pentru prestatiile sale din filmul Easy Money si serialul The Killing. Dupa 10 ani de cariera in tara sa natala, Kinnam i-a cucerit pe americani in rolul detectivului Stephen Holder din The Killing, serialul celor de la AMC.

Gary Oldman                                                                                 Joel Kinnaman

Planurile pentru acest remake au fost la un pas sa fie anulate cand regizorul Darren Aronofsky a renuntat, iar studiourile MGM s-au confruntat cu probleme financiare in 2010. Pelicula are un buget de 100 de milioane de dolari potrivit imdb.com si este scrisa de Nick Schenk( Gran Torino) si Joshua Zetumer. Brazilianul José Padilha va semna regia.
 

Povestea va fi plasata in Detroit intr-un viitor apropiat cand un politist ucis la datorie este transformat in cyborg super-uman si trimis pe strazi pentru a pune capat crimelor care au atins cote alarmante. Acesta devine insa torturat de trecutul sau si porneste sa se razbune pe cei care l-au ucis.

 

Actorul american, Peter Weller, ajuns la 64 de ani, a devenit o legenda in 1987 cu rolul politistului din viitor ucis la datorie care este recreat sub forma unui cyborg super-uman cunoscut sub denumirea de "RoboCop" si care va lupta pentru a stabili legea pe strazile din Detroit, Michigan. RoboCop ramane filmul carierei pentru Peter Weller.


RoboCop e considerat de multe reviste de specialitate cea mai buna pelicula din 1987. Regizat de Paul Verhoeven, RoboCop a facut incasari in SUA de peste 50 de milioane de dolari si este apreciat pentru inteligenta cu care a fost abordata povestea SF.


Robocop este mai grafic decat Terminator si foloseste violenta pentru a deghiza o satira la adresa culturii americane.  In 2007, revista Entertainment Weekly a numit RoboCop (1987) pe locul 14 in topul celor mai bune filme de actiune. In 2008, revista Empire l-a inclus pe lista celor mai bune 500 de filme din toate timpurile.
 

Peter Weller


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies