marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Geena Davis, actrita care l-a facut mare pe Brad Pitt arata uimitor la 56 de ani. Filmul care i-a ingropat cariera

Actrita arata la 56 de ani ca este inca in stare sa intoarca privirile pe covorul rosu asa cum o facea in tinerete, chiar daca a renuntat de multa vreme sa mai stea in prim plan la Hollywood.

Geena Davis, actrita care l-a facut mare pe Brad Pitt arata uimitor la 56 de ani. Filmul care i-a ingropat cariera

Actrita nu arata departe de imaginea personajului Thelma Dickinson la 21 de ani de la lansarea filmului care le-a facut celebre pe ea si Susan Sarandon - "Thelma si Louise". 

Cunoscuta pentru inteligenta ei (este membru al Mensa International), dar si pentru inaltimea ei coplesitoare, actrita s-a remarcat cu roluri de femei neobisnuite. Faimoasa in anii '80 pentru frumusetea sa naturala, actrita a declarat  in trecut ca  Hollywood-ul a respins-o la sfarsitul anilor  '90 pentru ca nu mai arata ca in tinerete. Cu siguranta un cuvant greu l-a avut de spus si esecul rasunator al filmului Cutthroat Island care i-a ingropat cariera. Actrita nu a mai lansat un film de aproape 3 ani. 

"Sportul m-a ajutat foarte mult. Mi-a dat mai multa incredere in mine, energie si sanatate. Corpul meu este foarte important pentru meseria mea, iar activitatea fizica m-a ajutat sa imi pastrez o silueta frumoasa."


Un fost model de succes, devenita scriitoare si atleta actrita a fost recompensata cu premiul Oscar pentru rolul secundar din filmul "Turist intamplator"/ The Accidental Tourist (1988). Geena a devenit celebra pe plan international gratie filmelor "Tootsie", "A League of Their Own " "Thelma si Louise" si "Sarutul dulce al razbunarii". 


Drama Thelma & Louise regizata de Ridley Scott i-a adus o nominalizare la Oscar pentru rol principal in 1991 si a avut o mare influenta asupra femeilor din SUA si nu numai. Nimeni nu poate uita scenele de sex alaturi de Brad Pitt. Un necunoscut pe atunci actorul a avut parte de cateva minute in film... si ce minute! De atunci cariera lui Brad Pitt a explodat pur si simplu.

 

Brad Pitt si Geena Davis in "Thelma&Louise" (1991)

 

Geena Davis a jucat roluri diverse de la femeia casnica ce fuge in lume la star de baseball, agent secret si chiar presedinte american. Talentata actrita a reusit sa-si pastreze o silueta frumoasa si sanatoasa de-a lungul timpului. Maritata de 4 ori actrita are 3 copii: a nascut gemeni la 48 de ani.  Divortul de actorul Jeff Goldblum, cel de-al doilea sot a lasat-o confuza si indurerata.

Desi a stralucit in multe filme, Geena Davis s-a confruntat cu marea drama a divelor de la Hollywood: inaintarea in varsta. Dupa esecul monumental pe care l-a avut in box-office cu Cutthroat Island si divortul de marea ei iubire, Jeff Goldblum, cariera ei a intrat intr-un con de umbra.

 

Geena Davis in 2012, la 56 de ani


"Am crezut ca, in continuare, cariera mea va fi la fel si ca voi merge pe acelasi drum. Dar dupa ce am implinit 40 de ani, am simtit ca am incetat sa mai exist pentru Hollywood. Imi imaginam ca voi ajunge ca Meryl Streep sau Jessica Lange, care si dupa ce au trecut de prima tinerete, au continuat sa faca filme. Dar nu erau roluri pentru mine. A fost dureros"


"Cutthroat Island" a reusit sa bage in faliment studioul Carolco, dupa ce ani de zile a oferit filme celebre si populare ca: Terminator 2 sau primele 3 filme din seria Rambo. Filmul a avut un buget alocat de 100 milioane de dolari, dar incasarile n-au trecut de 10 milioane de dolari.  Dupa 2 saptamani de la lansare, filmul era deja retras din cinematografele americane pentru ca nu se inghesuia nimeni sa le vada.

 

Geena Davis in 2012



 

Cutthroat Island care a scris istorie intr-un mod negativ i-a avut in distributie pe Matthew Modine si Frank Langella si a fost regizata de Renny Harlin, sotul ei din acea perioada. Actrita joaca rolul unei fiice de pirat, care primeste mostenire nava sa si o bucata dintr-o harta inscriptionata pe scalpul lui. Dupa ce trece de socul initial, Morgan porneste alaturi de sclavul ei, William Shaw (Matthew Modine), in cautarea celorlalte trei parti ale hartei ce reprezenta o insula cu o comoara. Din pacate, ultima bucata de harta se afla in posesia unui criminal periculos, de altfel unchiul ei, Dawg (Frank Langella).
 

Filmul de aventuri regizat de Harlin, care a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost regizor, a intrat in Cartea Recordurilor ca cel mai mare esec comercial din istoria filmului. Ambitiile producatorilor de la Carolco Pictures au fost prea mari pentru un film care nu a reusit decat sa atraga ura spectatorilor.

 

Sursa foto: Getty

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies