marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

George Clooney regizeaza o drama despre revolutia din Cuba: The Yankee Comandante

George Clooney va regiza filmul "The Yankee Comandante", o drama militara despre un american care a luptat in revolutia din Cuba.

George Clooney regizeaza o drama despre revolutia din Cuba: The Yankee Comandante

Filmul "The Yankee Comandante", produs de compania The Focus Features, are la baza un articol publicat in The New Yorker despre singurul strain, in afara de Che Guevara, care a primit titlul de "Comandante" in Cuba, luptand alaturi de Fidel Castro si de alti rebeli cubanezi pentru a rasturna regimul lui Fulgencio Batista.


Articolul, scris de David Grann si aparut in numarul din 28 mai al publicatiei The New Yorker, prezinta povestea americanului William Alexander Morgan, care a luptat in revolutia cubaneza. Actiunile sale au atras atentia fostului director FBI, J. Edgar Hoover.


Acest film nu va fi insa urmatorul proiect in calitate de regizor pentru George Clooney. Actorul si regizorul american lucreaza in prezent la o adaptare pentru marele ecran a cartii "The Monuments Men", pe care intentioneaza sa o regizeze. In calitate de actor, Clooney urmeaza sa apara alaturi de Sandra Bullock in drama SF 3D "Gravity", regizata de Alfonso Cuaron.


George Clooney si-a castigat renumele ca actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor, dar si ca activist dedicat cauzelor umanitare. In 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a castigat si Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte buna si noroc", "Michael Clayton", "Sus, in aer/ Up in the Air", "Descendentii/ The Descendants", "Ziua tradatorilor/ The Ides of March".


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies