marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Surprizele lui George Clooney:  a renuntat la sume colosale de bani pentru rolul din The Descendants, care i-ar putea aduce al doilea Oscar din cariera

George Clooney a reusit in 2011 sa dea lovitura cu doua filme extraordinare. Dupa ce a semnat regia si a jucat in The Ides of March, o drama politica intens apreciata, Clooney i-a convins pe cei din Academia Americana de Film cu rolul din The Descendants, o drama emotionanta, regizata de Alexander Payne.

Surprizele lui George Clooney: a renuntat la sume colosale de bani pentru rolul din The Descendants, care i-ar putea aduce al doilea Oscar din cariera

De-a lungul anilor, George Clooney a reusit, pe langa imaginea de playboy, sa isi construiasca si o cariera stralucita, cu filme si roluri deosebite. Insa 2012 pare sa fie anul lui. Dupa ce a fost desemnat cel mai bun actor la Gala Globurilor de Aur cu rolul din The Descendants si a fost nominalizat la premiile BAFTA, Clooney ramane unul din marii favoriti la Oscar, pentru cel mai bun actor in rol principal.


In ultimul numar al revistei Hollywood Reporter, George Clooney a marturisit o parte din lucrurile mai putin stiute despre viata sa, care difera mult de imaginea publica.


La 50 de ani, Clooney este unul dintre cei mai influenti, carismatici si talentati actori de la Hollywood. Insa, nici viata unui star nu este lipsita de necazuri. Actorul sufera de dureri cronice de spate, dupa ce in 2005 a trecut print-un accident groaznic, recunoaste ca are momente cand sufera de singuratare si nici nu este atat de incantat de luxul din Beverly Hills. Un star in toata regula, dar care duce o viata normala.
 

Galerie foto cu portretele de Oscar ale actorilor nominalizati in 2012

Actorul si-a amintit ce drum lung a avut  pana aici, din 1997, cand aparea in filme dezastruoase ca Batman&Robin. "Cand esti la inceput, orice oferta primita e binevenita si te bucuri ca ai ce munci. Situatia se complica dupa cativa ani, cand vine momentul critic in care trebuie sa alegi: ori avansezi, ori ramai intr-un punct mort", a povestit acesta pentru Hollywood Reporter.

 

Clooney i-a impresionat pe toti cu naturaletea sa din The Descendants, in care joaca rolul lui Matt, un sot si tata care este pus in cea mai grea situatie: dupa ce sotia sa intra in coma, acesta se vede nevoit sa se apropie de fiicele sale, dar sa se si impace cu ideea sa nevasta l-a inselat.

 

 


Actorul american este recunoscut la Hollywood pentru cat de generossi umil este. Pentru rolul din The Descendants a acceptat un salariu de doar 300.000 de dolari, fata de alte productii cand primea milioane de dolari. Insa, Clooney a fost impresionat atat de mult de poveste, incat banii nu au mai contat. In ultimii ani, actorul a preferat sa faca filme independente, ca Good Night and Good Luck, si s-a multumit cu salarii si de 100.000 de dolari. De curand, Clooney a refuzat o oferta de 15 milioane de dolari pentru un rol la care i se promisese ca va obtine in total 45 de milioane, cu procent din incasari.


Starul a recunoscut sincer ca sufera de insomnie. Se trezeste noaptea si se uita la televizor, insa in aceste nopti are parte de cea mai mare inspiratie: "Ma trezesc de cel putin 5 ori pe noapte. Intr-una din aceste nopti, am scris intreaga scena dintre mine si Ryan Gosling din The Ides of March si atunci am venit cu  replica: "Vrei sa fii presedinte...Poti sa incepi un razboi, poti sa minti, sa inseli, sa aduci tara in faliment, dar nu ai voie sa te culci cu o stagiara".


Pentru ca in tinerete a intrecut masura cu alcoolul, Clooney pare sa fi devenit mult mai intelept: "Nu am mai pus gura pe alcool de la Anul Nou. Cand eram tanar, faceam greseala de a intrece masura, si dintr-o distractie, ajungeam sa beau seara tarziu, fara nici un motiv. Asa ca am zis stop."


Faima nu l-a atins atat de mult nici la inceput. Actorul a refuzat 1 milion de dolari bonus pentru aparitia intr-un episod din Spitalul de Urgenta, serialul care l-a facut celebru. Desi toti actorii primeau mariri, el a fost cel care a refuzat.

Prietenia sa cu Brad Pitt este una dintre cele mai celebre de la Hollywood. "Sunt foarte bun prieten cu Brad, pentru ca este un tip extraordinar. Ne vizitam, mergem cu motocicletele impreuna, dar nu ne vedem atat de des cum crede lumea. Pana de curand, nu ne vazusem de un an".
 

 

Si desi are in preajma sa unele dintre cele mai frumoase femei din lume, cea mai recenta iubita fiind Stacey Kiebler, Clooney a recunoscut ca se simte des singur. "Cine spune ca nu are momente de singurate, minte. Exista momente cand te simti izolat si cu oameni in jur. Cred ca nu e nimic mai trist decat o relatie proasta."


 

The Descendants a castigat 2  Globuri de Aur si a primit 5 nominalizari la Premiile Oscar.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies