marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2013: 10 actori care au impresionat cu interpretarile lor 

In mai putin de o luna, pe 13 ianuarie, vom afla cine sunt marii castigatori ai editiei cu numarul 70 a Galei Globurilor de Aur. 10 dintre cei mai buni, populari si carismatici actori ai momentului se lupta pentru a castiga trofeul la categoria cel mai bun actor intr-o drama si cel mai bun actor intr-o comedie/musical.

Globurile de Aur 2013: 10 actori care au impresionat cu interpretarile lor

 

Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama:

 

 

Daniel Day-Lewis - Lincoln

 

Daniel Day-Lewis, cel mai bun actor in viata, cum a fost numit de revista TIME, a reusit sa impresioneze inca o data in acest an. Dupa ce in urma cu 5 ani uimea pe toata lumea cu rolul petrolierului din There Will Be Blood, al lui Paul Thomas Anderson, actorul britanic a avut curajul sa intre in pielea unui personaj colosal, al 16-lea si cel mai iubit presedinte din istoria SUA, Abraham Lincoln. Drama regizata de Steven Spielberg, Lincoln, a fost ridicata in slavi de critici, a primit 7 nominalizari la Globurile de Aur si promite sa fie un candidat serios la Oscarurile din 2013. Pana atunci, Daniel-Day Lewis se pregateste sa iasa triumfator si la Gala Globurilor de Aur, unde a obtinut a 8-a nominalizare din cariera si care ii poate aduce al doilea Glob din palmares. Specialistii de peste Ocean considera ca are mari sanse sa ia si al treilea Oscar. Un actor cameleonic, profesionist si retras, Daniel Day-Lewis este un personaj unic in peisajul cinematografic.

 

 

Richard Gere - Arbitrage


Pentru multi, Richard Gere ramane cuceritorul din Pretty Woman. Insa, in 2012, actorul de 63 de ani a facut una dintre cele mai bune alegeri din cariera sa cu drama Arbitrage, in care joaca rolul unui om de afaceri milionar, a carui viata se schimba total cand ies la iveala lucruri murdare din trecutul sau. Gere este electrizant in film, iar criticii au oferit recenzii extraordinare filmului, in care au laudat prestatia senzationala a actorului. Aceasta este prima sa nominalizare la Globurile de Aur dupa o pauza de 10 ani, cand in 2003, castiga acest premiu pentru rolul din musicalul Chicago.
 

 

John Hawkes - The Sessions


John Hawkes, una dintre surprizele de la Globurilde Aur, joaca impresionant intr-un film unic, surprinzator, neconventional si care abordeaza un subiect tabu. Un barbat imobilizat decide sa isi piarda virginitatea la 38 de ani. Cu ajutorul terapeutului si ghidat de un om religios el incearca sa-si indeplineasca visul. Hawkes, in varsta de 53 de ani, se afla la prima sa nominalizare la Globurile de Aur desi este un veteran al Hollywoodului, reusind sa isi treaca in palmares roluri in filme ca American Gangster, Contagion, Identity si Winter's Bone, pentru care a fost nominalizat la Oscar in 2011. Interpretarea sa din The Sessions a fost numita coplesitoare, amuzanta si memorabila de catre multi critici, insa Hawkes are rivali cu nume grele in acest an la aceasta categorie.
 

 

Joaquin Phoenix - The Master

 

Joaquin Pheonix a revenit in atentia publicului anul acesta cu cel mai discutat film, The Master, a carui subiect este inspirat de cultul scientologic. Pheonix joaca rolul unui fost ofiter de marina alcoolic si depresiv, care incearca sa isi vindece depresia prin hipnoza, o metoda propusa de liderul unui secte, interpretat de Philip Seymour Hoffman. Pheonix este printre cei mai talentati actori ai generatiei sale, iar interpretarea sa tulburatoare din film i-a adus numeroase premii in acest an, inclusiv la Cannes, cand a impartit premiul pentru cel mai bun actor cu colegul sau din film, Philip Seymour Hoffman. Daca Joaquin nu iubeste premiile - a facut o declaratie controversata in care a spus ca Oscarurile sunt o mizerie- premiile cu siguranta, il iubesc.

 

 

 

Denzel Washington - Flight


Denzel Washington, unul dintre cei mai carismatici si apreciati actori de la Hollywood, se intoarce in forta in acest an cu un film impresionant, care i-a adus inca o nominalizare la Globul de Aur si i-ar putea aduce si o nominalizare la Oscar. Unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, cu doua premii Oscar castigate (Glory, 1990 - rol secundar si Training Day, 2002 - rol principal), dar si un preferat al marilor regizori din lume, a cucerit pe toata lumea in drama Flight. In filmul regizat de Roland Emmerich, Denzel joaca rolul unui pilot de avion, dependent de droguri si alcool, care reuseste sa faca cea mai periculoasa aterizare din lume si sa salveze toti pasagerii. Si totusi, nu va fi deloc un erou...Criticii au fost dati pe spate de interpretarea sa, pe care o numesc cea mai buna din cariera sa.

 

 

 

Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical: 

 

 

Jack Black - Bernie


Cu siguranta una dintre cele mai mari suprize a fost nominalizarea lui Jack Black la Globurile de Aur. Actorul joaca rolul unui director de pompe funebre, care ucide o femei in varsta si foarte bogata, iar apoi incearca toate tertipurile pentru a-i convinge pe cei din comunitate ca femeia inca este vie. Iubit de cei din orasul sau, nici macar cand este acuzat de crima, Bernie nu este judecat prea aspru de cei din jur. Comedia neagra regizata de Richard Linklater a fost foarte bine primita de critici, insa cel care straluceste cu adevarat este Jack Black, al carui umor negru este demential. Aceasta este a doua sa nominalizare la Globurile de Aur, dupa cea din 2003, pentru School of Rock.

 

 

Bradley Cooper - Silver Linings Playbook


Bradley Cooper a reusit sa eclipseze multi actori cu pretentii in ultimele luni. Filmul in care este protagonist, Silver Linings Playbook, este unul dintre cele mai laudate filme ale anului, desemnat cel mai bun film la Festivalul de la Toronto. Cooper joaca fara cusur rolul unui profesor, care dupa 4 ani petrecuti intr-un spital de boli mintale, revine acasa si incearca sa isi faca un rost in viata. Pelicula regizata de David O. Russell a fost numita de presa americana "una dintre cele mai furtunoase, inteligente si satisfacatoare povesti de dragoste din ultimii ani", iar Cooper a fost ridicat in slavi pentru curajul sau de a interpreta un rol aparent simplu, dar plin de emotie, substraturi si suferinta. Aceasta este prima sa nominalizare la Globuril de Aur din cariera sa, iar specialistii sunt de parere ca Bradley are cele mai mari sanse sa plece cu statueta la aceasta categorie, pe 13 ianuarie, cand se vor decerna Globurile de Aur.

 

 

 

Hugh Jackman - Les Miserables


Hugh Jackman a impresionat pana la lacrimi cinefilii din intreaga lume in rolul lui Jean Valjean din Mizerabilii, adaptarea romanului scris de Victor Hugo.Regizorul Tom Hooper a ales o distributie de zile mari (Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe) pentru musicalul sau, insa suferinta pe care o traieste Hugh Jackmna pe ecran este incredibila. Sacrificiile actorului pentru acest rol au meritat si iata ca australianul este iarasi in cursa pentru Globul de Aur, dupa ce a fost laudat de toti foarte multi critici si cinefili din intreaga lume.

 

 

Ewan McGregor - Salmon Fishing in The Yemen

 

O alta surpriza la nominalizarile pentru Globurile de Aur din 2013 a fost prezenta lui Ewan McGregor in aceasta categorie. Actorul a reusit sa faca o figura frumoasa in comedia Salmon Fishing in The Yemen, in care joaca rolul unui om de stiinta specializat in piscicultura, care are o casnicie lipsita de dragoste si a carui lume este complet bulversata atunci cand este insarcinat sa supervizeze un proiect pe care il considera de-a dreptul ridicol: introducerea somonilor in aridele vai ale Yemenului. Carisma si interpretarea naturala a lui Ewan McGregor i-au cucerit pe cinefili si i-au adus a doua sa nominalizare la Globurile de Aur.

 

 

Bill Murray - Hyde Park on Hudson


Cel mai interesant om de pe planeta, cum l-a numit Entertainment Weekly, a reusit sa imparta criticii in acest an cu filmul sau, Hyde Park on Hudson, despre o presupusa relatia amoroasa dintre presedintele american Franklin Roosevelt si verioara sa indepartata. Daca multi critici au vazut filmul ca fiind unul lipsit de substanta si fara sens, altii au fost impresionati de carisma lui Bill Murray. Si cine poate sa spuna ca nu ii place de Bill Murray? Actorul de 62 de ani se afla la a a patra sa nominalizare la Globul de Aur. Ultima data a fost nominalizat si a si castigat pentru rolul din Lost in Translation, in 2004.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies