marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Globurile de Aur 2015: cele mai mari nedreptati la nominalizarile din acest an. Cum au ramas Angelina Jolie si Clint Eastwood in afara competitiei

Nominalizarile la Globurile de Aur pentru editia de anul viitor au oferit multe motive de bucurie pentru o sumedenie de vedete. Insa, a lasat si un gust amar pentru cativa dintre cei mai apreciati oameni din industrie,care nu s-au regasit pe lista nominalizatilor. Angelina Jolie, Clint Eastwood, Christopher Nollan sunt doar cateva dintre nume.

Globurile de Aur 2015: cele mai mari nedreptati la nominalizarile din acest an. Cum au ramas Angelina Jolie si Clint Eastwood in afara competitiei

Pe 11 ianuarie 2015, are loc cea de-a 72-a editie a Premiilor Globurilor de Aur, unul dintre cele mai importante evenimente de profil de la Hollywood. Dupa Oscar, Globurile de Aur sunt considerate cele mai importante trofee, acordate de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

 

Nominalizarile au fost prezentate de Kate Beckinsale, Peter Krause, Paula Patton si Jeremy Piven. "Birdman" cu 7 nominalizari, "Boyhood" si "The Imitation Game", fiecare cu cate 5 nominalizari conduc lista.

 

GLOBURILE DE AUR 2015: LISTA COMPLETA A NOMINALIZARILOR

 

Una dintre cele mai mari surprize a fost, cu siguranta, nominalizarea lui Jennifer Aniston, pentru rolul din "Cake". Actrita a renuntat la imaginea plina de stralucire pentru un rol in care este o femeie obisnuita, traumatizata psihic si cu cicatrice pe fata.

 

Ca in fiecare an, anuntul nominalizarilor creeaza stupoare si reactii puternice in randul cinefililor, mai ales cand preferatii lor nu se regasesc pe lista. Iata cele mai mari nedreptati din acest an la nominalizarile Globurile de Aur 2015.

 

 

1. Angelina Jolie si filmul ei, "Unbroken"


"Unbroken" a fost un film cu semne de intrebare de la inceput. O parte dintre cinefilii erau rezervati cu privire la talentul de regizor al Angelinei Jolie, dar ceilalti erau convinsi ca actrita a dat lovitura. Cei care au apucat sa vada filmul, ce are la povestea lui Louis Zamperini, au fost de parere ca "Unbroken" este o reusita si ca poate chiar sa dea peste cap cursa pentru Oscar. Culmea, ea nu se afla pe lista nominalizatilor la Globurile de Aur, nici pentru cel mai bun regizor, nici pentru cel mai bun film. "Unbroken" nu a primit nicio nominalizare, la nicio categorie. Cu toate ca pana acum a fost o rasfatata a acestor trofee, dupa ce a castigat 3 Globuri consecutive, pentru "Gia", "George Wallace" si "Girl, Interrupted", iata ca in cel mai important an, actrita a fost lasata inafara cursei. Probabil ca sansele la nominalizari la Oscar au scazut considerabil, desi nimic nu e batut in cuie pana cand nu vom afla oficial nominalizarile membrilor Academiei Americane de Film.

 

2. Christopher Nolan, cel mai bun regizor cu "Interstellar"


Probabil cel mai original regizor din generatia sa, cu o influenta uriasa in intreaga lume, Christopher Nolan nu se regaseste nici el la categoria "cea mai buna regie". Desi filmele sale ne provoaca de fiecare data la o calatorie spirituala, filosofica si intelectuala, putini sunt cei care vad subtilitatile filmelor sale, care in prima faza, iti iau ochii la nivel vizual si estice. "Interstellar" a fost unul dintre cele mai originale si interesante filme ale anului, insa a fost omis aproape in totalitare si la Globuri. Pana la urma, a primit o singura nominalizare, pentru cea mai buna coloana sonora originala. Mult sub asteptari si sub meritele lui Nolan, insa poate recupera la Oscaruri, macar in sectiunile tehnice.

 


3. Bradley Cooper


Ultimii doi ani ni l-au adus constant in prim plan pe Bradley Cooper. Dupa ce a fost nominalizat consecutiv pentru cel mai bun actor cu interpretarile din "Silver Lingins Playbook" si "American Hustle", anul acesta a fost omis total pentru rolul din "American Sniper", in regia lui Clint Eastwood, unde il joaca pe cel mai bun lunetist din istoria armatei americane. Totusi, ar putea sa se strecoare la Oscaruri, desi cursa este foarte stransa in acest an.

 

4. Clint Eastwood

 

 

Nici Clint Eastwood n-a fost bagat in seama in aceasta editie. Filmul lui,  "American Sniper", a fost bine primit de catre critici, care spun ca este dur, dar foarte bine realizat si jucat magistral de Bradley Cooper. Ultima data cand Clint Eastwood a fost nominalizat ca regizor la Globul de Aur a fost in 2010, pentru "Invictus".

 

5. The Walking Dead


"The Walking Dead" este unul dintre cele mai urmarite si iubite seriale din istoria televiziunii. Dramatic, imprevizibil, socant si emotionant, "The Waling Dead" atrage din ce in ce mai mult fani. Dar, cu toate astea, ramane unul dintre cele mai "furate" seriale cand vine vorba de premii. Nici in acest an nu a intrat pe lista celor mai bune seriale de drama, desi fanii sunt de parere ca ar fi meritat.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies