marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Godzilla se intoarce pe marile ecrane: vezi cand  va invada cinematografele reptila gigant creata acum 68 de ani

Cei de la Warner Bros  au anuntat oficial cand se va lansa filmul mult asteptat de fani cu Godzilla.

Godzilla se intoarce pe marile ecrane: vezi cand va invada cinematografele reptila gigant creata acum 68 de ani

16 mai 2014 este data in care cinematografele din lume vor fi invadate de Godzilla, in noua versiune, despre care Gareth Edwards, regizorul filmului, spune ca va fi epic si realist.

 


Primele imagini  din noul Godzilla au fost vazute la Comic-Con, Acestea infatisau un oras ruinat, in centrul caruia se afla o reptila gigantica. Dupa ce pe fundal sonor se aude replica "I have become death, the destroyer of worlds/ Am devenit moartea, distrugatorul lumilor", ecranul devine negru, ca apoi sa apara reptila scotand celebrul urlet inconfundabil. Replica este o aluzie directa la creatorul bombei nucleare si tragedia de la Hiroshima. Robert Oppenheimer a spus dupa ce a vazut primele atentate nucleare exact aceeasi replica folosita in film.

 

Regizorul a spus: "Normal ca da, luam lucrurile in serios. O sa fie foarte realist. Mi-am dorit toata viata sa fac acest film. Nu am mai lucrat atat de mult pentru un rezultat de cateva secunde de cand mi-am pierdut virginitatea".

Posterul noului film aduce aminte mult de originalul film Godzilla ("Gojira") din 1954, regizat de Ishiro Honda, dupa care s-a facut si blockbusterului cu acelasi nume al lui Roland Emmerich din 1998 - filmul lui Emmerich a strans incasari  mondiale de 370 de milioane de dolari, la un buget de 130 de milioane de dolari.


Gareth Edwards a tinut sa mentioneze ca filmul lui nu va fi o gluma si ca se va concentra pe modul in care reactioneaza omenirea atunci cand este atacata de o reptila de peste 100 de metri.

 

Godzilla a aparut pentru prima data in filmul cu acelasi titlu al regizorului japonez Ishirō Honda in 1954. De atunci, Godzilla a devenit un personaj iconic pentru cultura pop mondiala si a aparut in 28 de filme.  Monstrul urias a aparut si in alte materiale precum jocuri video, videoclipuri.

 

Reptila uriasa a fost conceputa la scurt timp dupa evenimentele tragice de la Hiroshima si inca are o rezonanta sentimentala in cultura japoneza. Godzilla ia nastere in urma unui accident nuclear si reprezinta si o metafora a repercursiunilor pe care un astfel de atac il poate avea asupra vietii pe Pamant. Daca in timp, in unele filme era infatisat ca un erou, in ultimii ani, Godzilla a devenit in cinematografie la imaginea monstrului urias care ameninta omenirea.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies