marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Haley Joel Osment, de la copilul-minune al Hollywood-ului, la anonimat. Ce s-a intamplat cu baietelul care a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din The Sixth Sense

In 1999, M.Night Shyamalan reusea sa cucereasca lumea cinematografica cu productia The Sixth Sense, un thriller plin de drama si mister in care Bruce Willis si Haley Joel Osment au facut doua roluri memorabile.

Haley Joel Osment, de la copilul-minune al Hollywood-ului, la anonimat. Ce s-a intamplat cu baietelul care a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din The Sixth Sense

 

Cu sase nominalizari la Oscar, filmul a realizat incasari de peste 672 milioane de dolari la nivel mondial, bugetul acestuia fiind de doar 40 de milioane de dolari.

 

Pelicula prezinta povestea unui pusti care descopera un fapt care il sperie la culme. Medicuk Malcom Crowe (Bruce Willis) este psiholog specializat in problemele copiilor. Un pacient de-al lui, Cole Sear (Haley Joel Osment), are sase ani si este ingrozit de spiritele oamenilor morti pe care sustine ca le vede. Se pare ca micutul are niste puteri speciale care atrag catre el fantomele celor care au avut o viata zbuciumata.

 

 

Micutul Cole este continuu speriat de ceea ce vede, iar medicul este singurul cu care poate sa discute. Incercand sa afle cat mai multe despre ce se intampla, atat doctorul, cat si pacientul sau intra intr-o lume necunoscuta si infricosatoare care este prezentata in thrillerul The Sixth Sense.

 

”I see dead people” este una dintre replicile care l-au facut celebru pe Haley Joel Osment, un baiat care la 11 ani cunoaste gustul celebritatii de la Hollywood datorita rolului magistral jucat in The Sixth Sense pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar, dar si numeroase premii la festivaluri de prestigiu.

 

 

Nascut pe 10 aprilie 1988, Haley Joel a debutat in lumea artistica de mic copil, cu mai multe aparitii in reclame tv, primul proiect important fiind prezenta in distributia filmului Forrest Gump (1994). Au urmat cateva roluri in productii mai mici, pana in 1999 cand a dat lovitura cu interpretarea din The Sixth Sense, unde a jucat alaturi de Bruce Willis, Toni Collette si Olivia Williams.

 

Dupa succesul din acest thriller, ofertele au fost din ce in ce mai numeroase, iar pentru inca patru-cinci ani a ramas in atentia producatorilor de la Hollywood datorita rolurilor din Pay It Forward (2000), A.I. Artificial Intelligence (2001), The Jungle Book 2 (2003). 

 

 

Dupa 2004, viata lui Osment a luat o noua intorsatura, iar problemele cu alcoolul si drogurile si-au pus amprenta asupra carierei unuia dintre cei mai promitatori actori din noua generatie, singura realizare majora fiind imprumutarea vocii in seria de jocuri Kingdom Hearts.   


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies