marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Why so serious? 6 ani de la disparitia lui Heath Ledger. Cum a scris istorie cu Joker, rolul blestemat pe care l-a iubit cel mai mult, dar care i-a adus moartea

Why so serious? Cu 6 ani in urma, toata planeta era cutremurata de vestea mortii lui Heath Ledger.

Why so serious? 6 ani de la disparitia lui Heath Ledger. Cum a scris istorie cu Joker, rolul blestemat pe care l-a iubit cel mai mult, dar care i-a adus moartea

 Pe 22 ianuarie 2008, la doar 28 de ani, actorul australian s-a stins, dupa ce a luat o supradoza de medicamente. Moartea sa i-a lasat muti pe toti fanii sai, insa el ramane in amintirea lor drept unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale si care a scris istorie cu rolul care i-a adus moartea, Jokerul din The Dark Knight

GALERIE FOTO: 15 imagini din cariera lui Heath Ledger 

La doar 20 de ani australianul  Heath Ledger  venea in  Los Angeles pentru a-si incerca norocul la Hollywood, dupa ce jucase in cateva productii locale. A atras atentia publicului in comedia "10 Things I Hate About You" si a fost imediat pus pe lista celor mai doriti tineri actori.
 


Dar Ledger avea un cu totul alt plan si ani de zile s-a chinuit sa isi stearga imaginea de star atragator pentru a-si construi una solida de actor talentat. 2000, a jucat alaturi de Mel Gibson in Patriotul, au urmat in 2001 rolurile din filme populare ca  "A Knight's Tale" si "Monster's Ball", unde  a jucat alaturi de Halle Berry si Billy Bob Thornton.

Anul 2005 a fost unul din cele mai prolifice din cariera sa. Dupa ce a jucat rolul lui Jacob Grimm in Fratii Grimm, alaturi de Matt Damon si Monica Bellucci si i-a dat viata celebrului Casanova in filmul cu acelasi titlu, Ledger a dat lovitura cu Brokeback Mountain, unul din cele mai controversate filme din istorie.


Ultimul rol al lui Heath Ledger. Vezi acum pe voyo.ro The Imaginarium of Doctor Parnassus

 

In Brokeback Mountain a jucat rolul lui Ennis del Mar, un cowboy care are o relatie ascunsa cu prietenul sau Jack Twist. Din cauza subiectului delicat si a scenelor gay, filmul a starnit numeroase controverse, fiind interzis in mai multe tari. Desi nu a fost sigur de acest rol, Heath Ledger a acceptat sa joace in film, dupa ce Naomi Watts, iubita sa de la acea vreme, l-a convins ca merita sa incerce.

Pentru rolul din Brokeback Mountain, Heath Ledger a fost nominalizat la Oscar si Globurile de Aur. In 2005, a fost numit actorul anului de catre New York Critics Circle si San Franciso Critics Circle.

Trei ani mai tarziu, Heath Ledger avea sa devina celebru cu adevarat, dupa ce a preluat rolul Jokerului din The Dark Knight (2008), al doilea film din seria Batman regizat de Christopher Nolan.

Rolul s-a dovedit a fi cel mai dificil din cariera sa, epuizandu-l fizic si psihic. Ledger a fost fascinat de Joker, declarand pentru New York Times: "Nu am crezut ca o sa fie atat de interesant sa joc acest personaj, dar este mult peste ce m-am asteptat. Jokerul este un psihopat, criminal in serie, un clovn schizofrenic si fara nici un fel de umanitate, insa acesta este rolul meu preferat".


Australianul le-a povestit celor de la Empire cum s-a pregatit pentru rol: "Am stat intr-o camera de hotel din Londra cam o luna, m-am inchis in ea si am creat un jurnal. Am incercat mai multe voci, pentru ca era important sa gasesc o voce si un ras caracteristic. Am mers mai mult inspre trasaturile unui psihopat." Ledger a mai dezvaluit ca regizorul Christopher Nolan i-a oferit libertatea de a crea cum isi doreste el acest personaj.   

Filmul a fost lansat la 6 luni dupa moartea sa iar  Heath Ledger a fost premiat post mortem pentru rolul sau cu un Oscar si un Glob de Aur.

 

Heath Ledger si Naomi Watts                                                 Heath Ledger si Michelle Williams


Imediat dupa ce a terminat filmarile la The Dark Knight, Heath Ledger a dezvaluit in presa cat de extenuat era: "Saptamana trecuta cred ca am dormit cam 2 ore pe noapte... Nu ma puteam opri din gandit. Corpul meu era extenuat, dar mintea mea continua sa lucreze." El a mai deazvaluit cum lua medicamente pentru a dormi, insa acestea nu-l ajutau decat pentru o scurta perioada. Fosta sa iubita, Michelle Williams a confirmat si ea in presa problemele pe care le avea Hedger si cat de insomniac era.


 Pe 22 ianuarie 2008, Heath Ledger a fost gasit inconstient in apartamentul sau din New York. Medicii sositi la fata locului au incercat sa-l salveze, insa, dupa cateva minute actorul a fost declarat mort.

La auzul vestii, fanii au fost inmarmuriti. Nici acum, dupa 6 ani, multora nu le vine sa creada ca actorul lor preferat a murit.  In intreaga lume i-au fost aduse omagii  lui Ledger si cativa actori celebri ca Daniel Day-Lewis i-au dedicat lui premiile castigate in acel an.


Heath Ledger a fost implicat in relatii serioase cu actrite ca Naomi Watts, Heather Graham sau Mary Kate Olsen. Insa, se pare ca adevarata sa iubire a fost Michelle Williams, cu care a facut si o fetita. Desi se despartisera, la 1 februarie, dupa 10 zile de decesul lui Ledger, actrita a oferit prima declaratie oficiala, in care marturisea ca este coplesita si ca are inima franta dupa moartea fostului ei iubit.


Heath Ledger a reusit sa scrie istorie cu Joker din The Dark Knight. Nolan, regizorul filmului, a spus ca australianul a fost singura lui optiune pentru ca "era neinfricat." Acesta s-a intalnit cu Ledger dinainte sa existe un scenariu finalizat. Ledger este primul actor non-american care l-a jucat pe Joker.

 

 

Ledger i-a cucerit definitiv pe fani cu acest rol. Multi dintre ei si o parte din presa de specialitate au numit interpretarea sa ca fiind cea mai buna reprezentare a Jokerului din filmele Batman. Michael Caine a fost si el fascinat de modul in care australianul i-a dat viata Jokerului: "Heath este un tip minunat, iar interpretarea sa este fascinanta. Jokerul va fi adevarata revelatie a acestui film." Asa cum era de asteptat, au existat comparatii intre interpretarea sa si cea a lui Jack Nicholson din 1989, insa criticii au fost de parere ca Ledger a oferit un rol mult mai profund si infricosator.

 

The Dark Knight a avut un succes colosal la public si a facut incasari de 100 de milioane de dolari in doar doua zile de la lansare. La 4 ani de la lansare, The Dark Knight se afla in topul celor 10 filme care au trecut de 1 miliard de dolari ca incasari. A fost primul film din istorie care a ajuns pe prima pozitie in topul celor mai bune filme de pe IMDb in doar 2 zile de lansare.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies