marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Heli, cel mai dur film de la Cannes in acest an: drama cutremuratoare despre violenta societatii mexicane i-a cucerit pe critici

Heli, considerat cel mai violent si explicit film aflat in competitie in acest an, a avut premiera la Cannes in a doua zi a festivalului.  Drama mexicana este un semnal de alarma adus societatii contemporane violente si nepasatoare.

Heli, cel mai dur film de la Cannes in acest an: drama cutremuratoare despre violenta societatii mexicane i-a cucerit pe critici

 

Regizat de Amat Escalante, Heli este povestea baiatului cu acelasi nume, a carui viata este data peste cap cand un cadet se indragosteste de sora sa mai mica si planuieste sa fuga cu ea.Scenele de tortura si organe genitale mutilate au fost considerate prea dure pentru privitor, insa criticii au oferit recenzii foarte bune.

 

Filmul care a atras atentia din prima zi a festivalului este Heli, o drama regizata de mexicanul Amat Escalante. Desi contine scene greu de digerat din cauza violentei si nuditatii extreme, criticii au fost dati pe spate si au laudat filmul care aduce noul val de cinematografie mexicana la Cannes. Dupa spectacolul din prima seara oferit de super productia The Great Gatsby, a doua zi de festival a debutat cu filme intense, drame emotionante si cutremuratoare.


Heli, al regizorului mexican Amat Escalante, este probabil cel mai dur film din competitie, asa cum l-au descris toti criticii. La doar 34 de ani, Escalante este unul dintre cei mai tineri regizori aflati in competitie in acest an la Cannes, insa nu e strain de acest fesitval. Filmele sale anterioare, The Bastards si Sangre au fost prezente la categoria Un Certain Regard in ceilalti ani.

 


Filmul se deschide cu o scena in care un barbat atarna de o autrostrada suspendata, iar asta este doar inceputul. Heli (Armando Espitia) este un baiat din Mexic, care duce o viata obisnuita, intr-o familie normala. Heli are o sora mai mica, Estela, in varsta de 12 ani. Viata lor se schimba total dupa ce Estela se indragosteste de un baiat de 17 ani. Cadet si viitor politist, Beto incearca sa o convinga pe Estela sa se casatoreasca si sa fuga de acasa. Iar din acel moment, totul se schimba pentru familia fetitei dar si pentru el.

Escalante nu analizeaza societatea mexicana, ci doar viata unei simple familii. Escalante a declarat la conferinta de presa ca violenta trebuia redata realist si onest, fara sa fie exagerata gratuita.
 

 

Cei de la The Guardian au scris ca "filmul devine un portret al paraoniei spre final, dar in acelasi timp contine elemente de thriller si isi pastreaza aerul poetic. Regizorul Escalante le prezinta spectatorilor o viziune dura asupra societatii mexicane, violentei si coruptiei care domina aceasta cultura". Protagonistii filmului sunt actorul Armando Espitia, pe care regizorul l-a ales din 3000 de candidati, si tanara Andrea Vergara, care nu avea nici un fel de experienta cinematografica inainte de acest film.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies