Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Heli: filmul care a cutremurat cinefilii este pe Pro Cinema, sambata de la 22:00. Drama puternica despre violenta societatii mexicane si mafia drogurilor

Heli, un film cu o imagine impresionanta si cu scene de violenta extrema, a socat audienta de la Cannes. Mexicul de azi, o tara a contrastelor si paradoxurilor, e ca un camp de lupta pe care cad victime familii intregi – circa 70.000 de oameni prinsi in razboaiele duse de mafia drogurilor au murit in ultimii sapte ani.

Heli: filmul care a cutremurat cinefilii este pe Pro Cinema, sambata de la 22:00. Drama puternica despre violenta societatii mexicane si mafia drogurilor


 
Mai multe detalii despre film aflam chiar de la Amat Escalante.
 
 
Ai primit foarte multe raspunsuri negative la Cannes pentru violenta din Heli.Cum te-a afectat acest lucru?
 

 
Amat Escalante: Pana acum nu am considerat ca este grav. Am considerat ca nu s-a mai facut acest lucru pentru ca este incredibil de dificil. Am vrut sa creez un anumit tip de scena cu un anumit tip de violenta si bineinteles cu un anume tip de sentiment pe care am vrut sa il transmit publicului.Tot ce se intampla in film, se intampla in Mexic, deci....
 
 
Dar dar nu ai aratat si atacul asupra fetitei,o alta scena care s-a intamplat  sau se intampla in Mexic.

 
 
Amat Escalante
: Digital nu putem reproduce acest lucru si nu am vrut sa traumatizez o o actrita de 12 ani( Andrea Vergara), oricum nu as fi fost interesat de aceasta scena nici daca se putea realiza.
 
 

 
Ai mentionat ca te-ai inspirat de la Sergio Leone pentru unele scene din film.

 
 
Amat Escalante: Inspiratia din film da , vine de acolo, insa nu si la ce se intampla in Mexic. Sunt oricum un mare fan a lui Sergio Leone. Imi plac deasemenea si Dario Argento,Stanley Kubrick , filmele cu caracter. Din povestile cu droguri mereu poti scoate un film.


Regizat de Amat Escalante, Heli este povestea baiatului cu acelasi nume, a carui viata este data peste cap cand un cadet se indragosteste de sora sa mai mica si planuieste sa fuga cu ea.Scenele de tortura si organe genitale mutilate au fost considerate prea dure pentru privitor, insa criticii au oferit recenzii foarte bune.

Filmul a atras atentia din prima: Heli, o drama regizata de mexicanul Amat Escalante. Desi contine scene greu de digerat din cauza violentei si nuditatii extreme, criticii au fost dati pe spate si au laudat filmul care aduce noul val de cinematografie mexicana la Cannes. Dupa spectacolul din prima seara oferit de super productia The Great Gatsby, a doua zi de festival a debutat cu filme intense, drame emotionante si cutremuratoare.


Heli, al regizorului mexican Amat Escalante, a fost consierat anul trecut la Cannes drept cel mai dur film din competitie, asa cum l-au descris toti criticii. La doar 34 de ani, Escalante este unul dintre cei mai tineri regizori prezenti constant la Cannes, insa nu e strain de acest fesitval. Filmele sale anterioare, The Bastards si Sangre au fost prezente la categoria Un Certain Regard in ceilalti ani.


Filmul se deschide cu o scena in care un barbat atarna de o autrostrada suspendata, iar asta este doar inceputul. Heli (Armando Espitia) este un baiat din Mexic, care duce o viata obisnuita, intr-o familie normala. Heli are o sora mai mica, Estela, in varsta de 12 ani. Viata lor se schimba total dupa ce Estela se indragosteste de un baiat de 17 ani. Cadet si viitor politist, Beto incearca sa o convinga pe Estela sa se casatoreasca si sa fuga de acasa. Iar din acel moment, totul se schimba pentru familia fetitei dar si pentru el.
 

Escalante nu analizeaza societatea mexicana, ci doar viata unei simple familii. Escalante a declarat la conferinta de presa ca violenta trebuia redata realist si onest, fara sa fie exagerata gratuita.
 

Cei de la The Guardian au scris ca "filmul devine un portret al paraoniei spre final, dar in acelasi timp contine elemente de thriller si isi pastreaza aerul poetic. Regizorul Escalante le prezinta spectatorilor o viziune dura asupra societatii mexicane, violentei si coruptiei care domina aceasta cultura". Protagonistii filmului sunt actorul Armando Espitia, pe care regizorul l-a ales din 3000 de candidati, si tanara Andrea Vergara, care nu avea nici un fel de experienta cinematografica inainte de acest film.

 

 

Sursa interviu: CinemaPRO
 


Galerie foto


Modifică setările cookies