marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

How you doin'? Joey Tribbiani din Friends, la 46 de ani: cum si-a reinventat cariera Matt LeBlanc  la 10 ani de la succesul fenomenal pe care l-a avut cu Friends

Matt LeBlanc, unul dintre starurile din serialul Friends, a reusit dupa cativa ani de pauza sa isi refaca . Cunoscut pentru rolul lui Joey, actorul american a reusit o revenire de senzatie la opt ani dupa incheierea productiei TV si a castigat anul trecut Globul de Aur pentru interpretarea din serialul Episodes.

How you doin ? Joey Tribbiani din Friends, la 46 de ani: cum si-a reinventat cariera Matt LeBlanc la 10 ani de la succesul fenomenal pe care l-a avut cu Friends

Nascut in Newton, Massachusetts, Matt LeBlanc a cunoscut gloria in 1994, atunci cand a obtinut rolul in serialul Friends, alaturi de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry si David Schwimmer. Timp de 10 sezoane, pana in 2004, Joey si ceilalti cinci prieteni au reusit sa transforme proiectul intr-unul dintre cele mai populare sitcom-uri din toate timpurile, adunand 63 de nominalizari la premiile Emmy.


Dupa incheierea acestui serial, personajul interpretat de Matt LeBlanc si-a continuat povestea in productia care i-a purtat numele, Joey, in care personajul sau din Friends a facut tranzitia de la New York la Hollywood. Timp de doua sezoane, pana in 2006, fanii i-au putut urmari evolutia si toate peripetiile in care a fost implicat pana cand cei de la NBC au oprit proiectul din cauza audientelor nesatisfacatoare.

 
Pentru Matt LeBlanc au urmat cinci ani in care nu a reusit sa obtina nici un succes rasunator pe plan profesional, iar lucrurile nu au stat bine nici pe plan personal. Dupa o relatie care dura de sase ani, Matt s-a casatorit cu Melissa McKnight, iar un an mai tarziu s-a nascut primul lor copil, Marina, o fetita care avea sa fie diagnosticata cu probleme medicale grave inca de la varsta de opt luni, probleme care i-au afectat functiile motorii. Casnicia celor doi nu a durat decat trei ani, pana in 2006, cand divortul a fost declarat oficial.
 


 

Dupa o perioada mai putin prolifica, Matt LeBlanc a reusit sa revina in atentia publicului datorita rolului din comedia Episodes, primul sau proiect dupa serialele Friends si Joey. In Episodes (2011), pentru care a primit un Glob de Aur, Matt LeBlanc se joaca pe sine: doi scriitori de succes, sot si sotie, ai serialului britanic "Lyman's boys" sunt contractati sa reproduca acelasi serial, dar pe pamant american, cu actori americani, nu britanici, dar in continuare serialul va suferi foarte multe schimbari din cauza lui Matt LeBlanc.


Poreclit Matty, LeBlanc avea 11 dolari cand a fost la auditie pentru rolul lui Joey. Dupa primirea primului salariu, Courtney Cox si-a cumparat o masina, in timp ce Matt a mers sa manance o masa calda. "How you doin'?", replica celebra a lui Joey, a ocupat locul 4 in topul celor mai populare 20 de replici alcatuit de TV Guide.


Matt LeBlanc nu s-a facut remarcat doar pentru talentul actoricesc, ci si pentru frumusetea si farmecul personal. In 2000, revista People Magazin l-a introdus in topul celor mai frumosi 50 de oameni, fiind cunoscut si pentru cariera de model si pentru aparitiile din reclame.


Multi il cunosc pentru faimoasele roluri din seriale, insa putini sunt cei care stiu cum a ajuns Matt LeBlanc in lumea cinemtografiei. Iar totul s-a datorat unei fete. "Intr-un week-end am fost la New York unde am intalnit o fata foarte draguta. M-a intrebat daca nu vreau sa o insotesc la auditii. Am mers, iar manager-ul ei mi-a cerut sa citesc cateva replici si i-a placut de mine. Asa am semnat primul contract. Atunci mi-am spus: Ce usor a fost, o sa fiu faimos! Normal, asta nu s-a intamplat decat peste cativa ani", a povestit acesta.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies