marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Imagini nemaivazute din cel mai bun film de groaza din istorie: vezi scene din Exorcistul, lansate in premiera dupa 39 de ani

Cel mai infricosator horror din istorie cotinua sa ingrozeasca milioane de oameni, dupa ce au fost publicate imagini rare din timpul filmarilor de la Exorcistul.

Imagini nemaivazute din cel mai bun film de groaza din istorie: vezi scene din Exorcistul, lansate in premiera dupa 39 de ani

 

GALERIE FOTO Cele mai bune 25 de filme horror

 

 

Site-ul american Bloody Disgusting, specializat in filme de groaza, a publicat un material video din timpul filmarilor la cunoscuta productie horror "Exorcistul", care nu a mai fost vazut pana acum si care contine imagini la fel de infricosatoare ca filmul in sine.
 

Un fragment din timpul filmarilor la "Exorcistul"/ "The Exorcist" (1973), a aparut in premiera dupa 39 de ani de la lansarea peliculei de referinta pentru genul horror, informeaza Daily Mail.


 


 

 

Secventele respective o arata pe tanara protagonista Linda Blair, care o interpreteaza pe fetita posedata Regan MacNeil, in timp ce repeta pentru o scena din film in care leviteaza. In continuare, ea poate fi vazuta zvarcolindu-se in pat, posedata de o entitate malefica.
Materialul de aproape doua minute, care nu a mai fost vazut niciodata pana acum, a fost obtinut de website-ul Bloody Disgusting, care l-a publicat pentru fani ca surpriza de Halloween.
 

Potrivit site-ului, autorul romanului care a stat la baza filmului, William Peter Blatty, poate fi vazut in secventele de la filmare in timp ce supravegheaza realizarea efectelor speciale. Blatty, de asemenea producatorul si scenaristul filmului, apare langa tanara actrita Linda Blair in timp ce aceasta pluteste in aer, se roteste usor si se adanceste inapoi in pat.


 


 

 

Desi joaca rolul unui copil posedat de un demon sinistru, tanara Blair, care a fost nominalizata la premiile Oscar pentru interpretarea ei convingatoare, pare sa se distreze de minune la testele pentru filmare. Fata chicoteste si zambeste inainte ca spiritul terifiant sa inceapa sa o arunce in toate directiile.
 

Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul Exorcistul / The Exorcist, regizat de William Friedki a luat 2 Oscaruri in 1973. Povestea fetitei de 12 ani jucata de Linda Blair posedata de demoni si pe care numai un exorcist o poate salva le-a ramas multora intiparita rau in memorie. Cel mai terifiant film din toate timpurile – The Exorcist a fost ales de fani in fata altor filme devenite clasice ca "Paranormal Activity " (2007) "Halloween"(1978), "The Shining" (1980), "The Ring" (2002). Zeci de mii de fani au ales horrorul The Exorcist drept cel mai bun film de groaza din istorie intr-un sondaj realizat de site-ul www.digitalspy.com.
 

 

 


 

Nascuta in St. Louis, Missouri in 1959, Linda si-a inceput cariera in filme inca de la 6 ani. Pentru The Exorcist – filmul care a facut-o un star peste noapte a fost aleasa din 600 de fetite – avea 14 ani atunci si a impresionat Hollywodul si Oscarurile. Cea care a impins-o de la spate catre acest rol a fost chiar mama ei, care a dus-o la auditie. Filmul avea sa-i aduca o nominalizare la Oscar, un Glob de Aur si un People's Choice Award pentru cea mai buna actrita iar dupa 4 ani avea sa revina cu acelasi rol in Exorcist II: The Heretic din 1977. Multi au numit insa rolul – lui Regan MacNeil – fetita demonizata din The Exorcist drept unul blestemat.

Fetita care jucase in peste 75 de reclame si aparuse in sute de reviste a primit amenintari cu moartea imediat dupa lansarea filmului pentru ca venera diavolul – iar producatorii de la Warner Bros. au angajat un grup de politisti pentru a sta cu ea si cu familia ei timp de 6 luni.

Cand s-a descoprit ca in multe din scenele in care Linda Blair apare posedata s-a folosit un manechin iar vocea terifianta a personajului ei era de fapt dublata de Mercedes McCambridge – tanara a trecut printr-un scandal imens.A fost motivul pentru care nu a primit Oscarul in acel an.



 


Fanii au fost dezamagiti si probabil cu asta a venit si prima lovitura in drumul ei spre glorie. Actrita a suferit o serie de caderi nervoase dupa terminarea filmarilor iar intr-una din scenele in care era posedata s-a ranit destul de grav la spate. In urmatorii ani a jucat in filme mici in mare parte in rol de copil abuzat – printre care o alcoolica de 13 ani si o victim a unui viol. La sfarsitul anilor ’70 a fost acuzata de consum si trafic de cocaina si condamnata la 3 ani de inchisoare.

 

Scena in care fetita demonizata de masturbeaza cu un crucifix si striga  "Let Jesus f*** you, let Jesus f*** you. Let him f*** you" a fost considerata una dintre cele mai tulburatoare din istorie. 

 

"Am vrut sa fiu o printesa. Sa joc in filme Disney, in "Lassie", in "Flipper", nu am vrut sa fiu un monstru" declara Linda la 14 ani.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies