marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Imaginile in care nici fanii nu-l recunosc. Transformarea uimitoare a lui Keanu Reeves: inainte de Neo a fost Buddha

Inainte sa fie Neo a fost Buddha. Fanii din toata lumea il cunosc in ipostaza lui Neo un luptator formidabil al viitorului din trilogia Matrix care a facut incasari de peste 1.6 miliarde de dolari. Insa cea mai tare transformare a actorului a fost cea din filmul Little Buddha care face in 2012, 19 ani de la lansare. Nu este unul dintre cele mai tari filme ale sale, insa fanilor nici acum nu le vine sa creada ca in spatele machiajului, a parului lung si buclat si a tenului bronzat se afla Keanu Revees.

Imaginile in care nici fanii nu-l recunosc. Transformarea uimitoare a lui Keanu Reeves: inainte de Neo a fost Buddha

Intr-un top facut recent de revista Entertainment Weekly, Keanu Reeves a fost numit unul dintre actorii cu cel mai prost accent din istorie cu rolul lui Siddhartha din filmul regizat de Bernardo Bertolucci "Little Buddha" (1993). 


Fillmul in care Keanu Reeves joaca alaturi de Bridget Fonda si cantaretul Chris Isaak este o fantezie cinematografica inspirata de povestea profetului Buddha. O parte a criticilor l-a numit cel mai prost film al lui Keanu Reeves, in timp ce restul l-a considerat un film captivant, insa faniilor nici acum nu le vine sa creada  cum arata actorul de 47 de ani in rolul lui Buddha.


Super starul care salveaza lumea in Matrix  va reveni in 2012 pe marile ecrane dupa o pauza de 2 ani cu  47 Ronin  un film cu buget mare - 170 de milioane de $ bazat pe povestea reala din secolul 18 a celor 47 de samurai care pleaca sa razbune moartea liderului lor. Filmul este un SF plasat intr-o lume a vrajitoarelor si uriasilor si care va imbina elemente stilizate din istoria reala cu elemente fantastice pe stilul Lord of The Rings. Ultimul blockbuster al actorului a fost in 2003 cand Matrix Revolutions facea incasari de 427 milioane de dolari. SF-ul The Day the Earth Stood Still din 2008 a facut incasari de 220 de milioane de $ insa a fost considerat modest de catre fani si critici.

 

Keanu Reeves s-a consacrat la Hollywood cu personajul Neo din trilogia SF "Matrix". Alte roluri importante sunt cele din filmele: "Dangerous Liaisons/ Legaturi periculoase" (1989), "Point Break" (1991),  "Dragoste si moarte in Idaho" (1991), alaturi de River Phoenix,  "Dracula" (1992) "Pact cu diavolul" (1997), alaturi de Al Pacino, precum si "Speed - Cursa infernala" (1994), "Constantin" (2005) si The Day the Earth Stood Still/ Ziua in care Pamantul se opri ( 2008)

Actorul care a facut parte dintr-un adevarat fenomen declansat pe net de fanii ce-l numeau vampir pentru ca a reusit sa-si pastreze tresaturile fetei neschimbate in cei 25 de ani de cariera are una dintre cele mai triste povesti de la Hollywood.



 


In 2000 si-a ingropat fetita - Ava - care  a murit la nastere. Durerea l-a despartit de iubita lui Jennifer Syme. Un an mai tarziu actorul avea sa o ingroape si pe ea. A murit in urma unui accident de automobil: in masina politia a gasit antidepresive si se pare ca nu era straina nici de droguri.


Keanu Reeves a avut o copilarie trista. La 3 ani a fost parasit de tatal sau - Samuel Nowlin Reeves care nu s-a mai interesat de el sau de soara sa mai mare Kim - dupa ce acesta a divortat de Patricia -  mama sa.

Keanu Reeves in februarie 2012 la Festivalul de film de la Berlin.


In 1993 si-a pierdut cel mai bun prieten - actorul River Phoenix mort la 23 de ani in urma unei supradoze . "Se gandeste la acest lucru tot timpul" a marturisit un prieten despre Keanu Reeves. Sora sa Kim, cu 2 ani mai mare decat el, si despre care Keanu spune ca este cea mai buna prietena a sa, s-a luptat ani buni cu leucemia.

O poza facuta in 2010 , in care actorul arata "pe marginea prastiei" aproape neingrijit, singur pe o banca, mancand un sandwich, i-a ingrijorat si speriat pe fani care au declansat pe Facebook o campaniei de "inveselire" a sa.


Ingrijorati in privinta sanatatii mintale a actorului, fanii s-au mobilizat pentru a-l sustine si au infiintat o sarbatoarea pentru inveselirea lui Keanu Reeves - Cheer Up Keanu Day - celebrata in fiecare an pe 15 iunie.

"Mi s-a parut amuzant tot acel fenomen declansat pe net, insa e ceva dezamagitor atunci cand cineva iti face o poza in timp ce tu mananci pe o banca" a povestit actorul in urma cu cateva zile intr-un interviu pentru The Guardian.


Nacut in Beirut, insa de nationalitate canadian, actorul nu a facut un secret din faptul ca uraste sa fie in lumina reflectoarelor. Si are si de ce: in ultimii ani a fost acuzat de atac de un paparazzo, insa la tribunal actorul a iesit nevinovat intr-o ora iar o femeie din Ontario l-a numit tatal celor 4 copii ai ei. Reeves care nu a cunoscut-o niciodata pe femeie a facut un test de paternitate si procesul a fost anulat.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies