marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Imelda Staunton, care a interpretat-o pe Regina Elisabeta în serialul The Crown, onorată chiar de Ziua Regelui

Actrița este „foarte entuziasmată” de faptul că a fost numită Dame chiar de Trooping the Colour, marele eveniment regal de la Londra.

Imelda Staunton, care a interpretat-o pe Regina Elisabeta în serialul The Crown, onorată chiar de Ziua Regelui
Ce poate fi mai onorant pentru un actor care a interpretat un mare personaj al lumii regalităților decât să primească recunoașterea tocmai din partea Casei Regale? Este și cazul actriței britanice Imelda Staunton, care a portretizat-o magistral pe Regina Elisabeta a II-a în mult discutatul serial „The Crown”. Iar Casa Regală britanică a ales să facă acest gest chiar de Trooping the Colour, unul dintre cele mai importante evenimente regale de peste an, care marchează Ziua Regelui – similar acelui 10 mai regal de la noi.
 
Imelda Staunton este „foarte entuziasmată” de faptul că a fost numită Dame – o titulatură pe care doar monarhii o pot conferi. Actrița în vârstă de 68 de ani a primit această onoare pentru serviciile aduse teatrului și carității și a adus un omagiu altor persoane din domeniul ei care au fost recunoscute de-a lungul anilor la aflarea veștii. „Sunt cu adevărat încântată să fiu beneficiara acestei distincții. Sunt cu adevărat copleșită să fiu recunoscută la același nivel cu actrițele uimitoare, toate marile Dames, care au deschis calea pentru atât de mulți dintre noi. Talentul, dăruirea, spiritul și energia lor au deschis calea pentru noi toți și au stabilit standardele la care aspirăm cu toții.”



Imelda Staunton a absolvit RADA la sfârșitul anilor 1970 și a urmat o carieră de succes în teatrul din West End, câștigând în special premiul Olivier pentru cea mai bună actriță în rol secundar în „A Chorus of Disapproval”, iar mai târziu a jucat rolul lui Dorothy în marea reluare a spectacolului „Vrăjitorul din Oz” de la RSC, la Barbican, în 1987.
 
Ulterior, a lucrat în cinematografie și a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul „Vera Drake” din 2004, iar mai târziu a câștigat recunoaștere la nivel mondial pentru rolurile sale în filme de succes, precum seria „Harry Potter”. În 2015, s-a întors în West End, unde a câștigat un alt premiu Olivier pentru rolul Mama Rose din musicalul clasic „Gypsy”, iar apoi a fost din nou aclamată când a interpretat-o pe Regina Elisabeta în serialul de succes Netflix „The Crown”.

 
Printre alte actrițe care au primit aceeași onoare în anii precedenți se numără actrițe precum Dame Julie Andrews, regretata Dame Angela Lansbury, Dame Joan Collins și Dame Judi Dench.
 
Pe lista celor înnobilați de Ziua Regelui din 2024 s-au aflat și alte vedete, precum Simon Le Bon, solistul trupei Duran Duran, fosta concurentă „X Factor” Rebecca Ferguson și Heather Small, cunoscută sub numele de M People.

FOTO: Profimedia, Netflix


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies