marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

În seara filmului românesc, Pro Cinema prezintă Mo, pelicula premiată a Danei Rogoz și a soțului său, Radu Dragomir

Prima producție independentă în care Dana Rogoz joacă rolul principal pune o mulțime de probleme morale și se joacă cu percepția generală despre cât de vinovate sunt victimele agresiunilor.

În seara filmului românesc, Pro Cinema prezintă Mo, pelicula premiată a Danei Rogoz și a soțului său, Radu Dragomir
Primul film al regizorului Radu Dragomir, „Mo“ este povestea reală a unei tinere studente, Monica (Dana Rogoz), o fire rebelă și schimbătoare, care primește a doua șansă de la profesorul său de cibernetică (Răzvan Vasilescu) pentru a promova examenul la care fusese prinsă copiind împreună cu prietena ei (Mădălina Craiu). Numai că această șansă este condiționată de acordarea de favoruri sexuale.
 
Scenariul lui „Mo“ abordează un subiect pe cât de sensibil, pe atât de actual. Indiferent de realitatea poveștii, de frecvența cu care aceste lucruri încă se întâmplă (din nefericire) peste tot în lume, dincolo de atenția meritată pe care o obține din partea marelui public un atare subiect în ultimii ani, un film va fi întotdeauna obiectul unei analize artistice, din perspectiva cinematografică. Ar fi nejustificat ca o peliculă cu anumite carențe cinematografice să obțină aprecierea publicului doar pentru că scenaristul a avut îndrăzneala lăudabilă de a atinge subiecte care stârnesc dezbatere, sensibilizează publicul și îl revoltă, în egală măsură.


 
Prezentată la festivalurile de la Sarajevo - unde a avut premiera internațională, New York, Chicago, Cairo, Chișinău, Jakarta, Moscova, Roma, dar și la Cluj, în cadrul TIFF, pelicula a ajuns să fie văzută în cinema în Coreea, dar și pe Cinemax în țări precum Slovacia, Cehia sau Polonia. Iar acum poate fi urmărit prin Amazon Prime în USA, Canada, UK și Australia cu titlul „Indecency“, în Germania și Austria cu titlul „Unanständig“, în Italia cu titlul „Notte di sbagli“.

 
Producția a fost premiată la Festivalul de Film de la Berlin, dar și în țară, la Premiile Gopo.
 
Filmul „Mo“ este difuzat la Pro Cinema duminică de la ora 22:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies