marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Incepe a 10-a editie a Festivalului Anim'est. Doua dintre cele mai mari studiouri din lume - Pixar si Laika - sunt invitate la Bucuresti

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est sarbatoreste in octombrie 10 ani de existenta, alaturi de invitati de exceptie, doua dintre cele mai mari studiouri din lume - Pixar si Laika - urmand a fi prezente la Bucuresti pentru a oferi publicului acces in culisele animatiei la cel mai inalt nivel.

Incepe a 10-a editie a Festivalului Anim est. Doua dintre cele mai mari studiouri din lume - Pixar si Laika - sunt invitate la Bucuresti

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, odata cu editia aniversara (2 - 11 octombrie), la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti, joi, 8 octombrie, de la 20,00, fanii animatiei primesc acces in culisele unei productii majore in stop motion.

 

Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animatie Laika, se intoarce la Anim'est, dupa prezenta din 2012. Mark va vorbi publicului despre procesul complex care sta la baza celor trei filme Laika nominalizate la Oscar - 'Coraline', 'ParaNorman' si 'Boxtroli' - si va dezvalui secrete despre modul in care studioul creeaza universuri intregi de mana, piesa cu piesa, cu 24 de cadre pe secunda.

 

Vineri, 9 octombrie, de la ora 18,30, la Cinema Studio va fi proiectata cea mai recenta productie Pixar, lansata de Walt Disney Pictures: "Inside Out" (r. Pete Docter, Ronaldo Del Carmen), o poveste despre maturizare si despre amalgamul de emotii care ii sunt asociate, cu cateva dintre cele mai cunoscute voci ale scenei comediei americane (Amy Poehler, Bill Hader sau Lewis Black).

 

 

In continuarea proiectiei, de la 20,30, art directorul si character designerul Albert Lozano, un veteran Pixar, va urca pe scena Anim'est pentru a prezenta detalii savuroase din making of-ul lungmetrajului animat.

 

Tot la Cinema Studio, sambata, 20 octombrie, de la ora 20,30, publicul e invitat sa arunce o noua privire exclusivista in culisele Pixar, in prezenta lui Albert Lozano. Proiectia speciala "20 de ani de Toy Story" sarbatoreste primul lungmetraj de animatie realizat in intregime cu tehnici CGI, o piatra de temelie in evolutia animatiei digitale de astazi.

 

Si anul acesta, Re: Animation Hub (Carol 53) invita publicul in afara cinematografelor, la o serie de prezentari, masterclass-uri si proiectii speciale.

 

Anul acesta, festivalul reia Project Worksheep - concursul de proiecte de scurtmetraj de animatie, ajuns la a treia editie. Tinerii animatori sunt invitati sa isi prezinte proiectele in fata unor profesionisti, cel mai bun proiect urmand sa fie premiat cu 1.000 de dolari din partea HBO Romania si sa beneficieze de coaching in dezvoltarea ulterioara.

 

Accesul la toate prezentarile si proiectiile de la Re: Animation Hub, precum si la prezentarile Pixar/ Laika este liber. Biletul care ofera acces la proiectiile Inside Out si ''20 de ani de Toy Story'' este in valoare de 13 lei.

 

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Re: Animation Hub si la Journey Pub.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies