marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Incepe Festivalul de Film de la Cannes: ce vedete sunt asteptate, ce filme se lupta pentru Palme d'Or si care sunt productiile cele mai controversate in acest an

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes isi deschide azi portile. Pana pe  25 mai, Cannesul va fi cel mai luxos si orasul cu cele mai multe blitzuri din Europa.

Incepe Festivalul de Film de la Cannes: ce vedete sunt asteptate, ce filme se lupta pentru Palme d Or si care sunt productiile cele mai controversate in acest an


Ryan Gosling, Jessica Chastain, Nicole Kidman, Annette Bening, Meryl Streep, Robert Pattinson, Channing Tatum, Steve Carell, Julianne Moore, Marion Cotillard, Kristen Stewart, Christina Hendricks sunt doar cateva dintre numele asteptate pe covorul rosu de la Cannes.


Diseara, in deschiderea Festivalului va fi proiectat Grace of Monaco, filmul biografic cu Nicole Kidman. Pelicula este in centrul controverselor, iar familia regala nici nu vrea sa auda despre acest film, pe care il considera o minciuna si o rusine pentru memoria faimoasei si iubitei Grace Kelly.
 

 

Desi este sustinut de mogulul Harvey Weinstein, filmul se pare ca nu va avea o soarta buna, tinand cont ca primele pareri au desfiintat productia regizata de Olivier Dahan.
 

 

Un alt film controversat este  "Welcome to New York", inspirat din scandalul in care a fost implicat fostul director al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, in care rolurile principale sunt jucate de Gérard Depardieu si Jacqueline Bisset. Indiferent daca va fi retinut sau nu in selectia oficiala, promotorii sai il vor proiecta la Cannes si vor lansa acest film direct pe DVD, in sistem de comanda, pe 17 mai, in Franta, dar nu si in salile de cinema. "Este o veritabila blasfemie", afirma administratorii de cinematografe.
 

 

 

Cursa pentru trofeul Palme d'Or va debuta joi pentru cele 18 de filme in competitia oficiala, care reuneste cateva valori sigure caneze ("mereu aceiasi cineasti!", striga altii): fratii Dardenne (Belgia, au deja doua Palme d'Or la activ, castigate in 1999 si 2005), Ken Loach (Marea Britanie, Palme d'Or in 2006) si Mike Leigh (Marea Britanie, Palme d'Or in 1996), David Cronenberg (Canada, Premiul special al juriului in 1996), Naomi Kawase (Japonia, Marele premiu al juriului din 2007) si Nuri Bilge Ceylan (Turcia, Marele premiu al juriului din 2011).


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies