marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interviu exclusiv cu Dragos Bucur: cum a blocat Los Angeles-ul cu noul sau film, Ride Along, ce inseamna sa fii roman la Hollywood si cum a realizat cea mai spectaculoasa scena din cariera

Dragos Bucur este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati actori romani. Nu doar in Romania, ci si peste hotare, cunoscand succesul si la Hollywood. Actorul tocmai a cucerit box-office-ul american cu un film de actiune antrenant si spectaculos, Ride Along, in care joaca alaturi de Ice Cube, John Leguizamo, Laurence Fishburne si Kevin Hart.

Interviu exclusiv cu Dragos Bucur: cum a blocat Los Angeles-ul cu noul sau film, Ride Along, ce inseamna sa fii roman la Hollywood si cum a realizat cea mai spectaculoasa scena din cariera

 

Dragos Bucur deschide filmul Ride Along cu una dintre cele mai spectaculoase scene de actiune ale anului, in Ride Along, un film regizat de Tim Story. Desi nu are un rol foarte mare, Dragos Bucur a trait o experienta inedita la filmari, revenind astfel in atentia Hollywood-ului. Weekendul trecut, Ride Along a fost lider de box-offce in SUA, iar filmul poate fi urmari din 24 ianuarie si in Romania. In Ride Along/ Un politist si jumatate ,un tip caruia-i turuie gura incontinuu tine neaparat sa mearga macar o data in patrulare pe strazile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un politist caruia-i sare tandara foarte usor. Odata ce acesta accepta sa fie insotit de (probabil, spre disperarea lui) viitorul lui cumnat, cel din urma se vede nevoit sa faca tot posibilul sa supravietuiasca in cele mai nebunesti 24 de ore din viata lui.

 

La 36 de ani, Dragos Bucur, are o cariera de invidiat, a demonstrat ca este talentat, capabil sa sustina drame emotionante, dar si filme de actiune sau comedie. De la Marfa si banii si pana azi, Dragos a reusit sa iasa peste hotare cu filmele lui, a ajuns la Hollywood si ne-a demonstrat tuturor ca daca ai suficienta ambitie, poti sa iti implinesti visul. Dragost Bucur ne-a oferit in exclusivitate un interviu in care a povestit cum a fost experienta colaboarii la un nou proiect hollywoodian, cat a durat scena sa de actiune, care este filmul  de suflet pe care l-a facut si ce planuri are in urmatoarea perioada.

 

 

   Procinema.ro: Dragos, esti unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti actori tineri in Romania si peste hotare. Cum a fost tranzitia de la productii romanesti la cele de la Hollywood?

 

   Dragos Bucur:  "Accesul" meu la filmele straine in general si la cele "de Hollywood" in particular nu s-a facut peste noapte. Adica nu am devenit brusc o vedeta internationala (nici nu sunt asa ceva).Flmele romanesti in     care    am jucat, premiile obtinute de acestea, rolulile mele din tara, toate acestea m-au ajutat ca incet, incet sa cunosc oameni, sa inteleg mecanisme.Shooting Star si "The Way Back" au fost elementele care au marcat stropul de apa care a reusit sa faca sa se reverse paharul pe care il umpleam de 15 ani.


  Luna aceasta, romanii te pot vedea in cinematografe intr-un film exploziv, Ride Along. Ne poti oferi mai multe detalii despre el? Ce te-a atras si cum ai obtinut rolul?


   E un film de Hollywood, adica cu vedete (Ice Cube, Leguizamo), cu umor spumos, cu impuscaturi si curse de masini si cu multa voie buna. Rolul l-am luat urmand traseul clasic, adica am primit o solicitare prin agent, am         dat  un casting "self-tape" ( te filmezi tu si le trimiti inregistrarea) si dupa vreo 2-3 saptamani am inceput deja formalitatile pentru viza de lucru.De fapt acesta a fost primul rol pentru care am filmat efectiv pe teritoriu SUA.
 

 

  Cum au fost filmarile la Ride Along? Cat de mult te-a solicitat scena de actiune din deschiderea filmului?

   Filmarile au fost ca-n filme! Adica scenele de actiune au fost facute asa cum ar trebui, 3 zile pentru o urmarie de masini de un minut, cu repetitii, cu explozii, cu centrul LA-ului blocat pentru noi.A fost solicitant, dar in sensul pozitiv, am invatat sa intorc masina in timp ce trag cu pistolul, am facut slalom printre masini, am facut cascade cu motocicleta, am fost un adevarat cascador!

 

Ai facut foarte multe filme pana acum si aproape toate au avut succes. Care ti-e cel mai drag si de ce?

 

E greu sa aleg, dar in continuare "Marfa si banii" imi e cel mai drag pt ca a fost primul  si pentru ca atunci am descoperit ce inseamna filmul si actoria de film

Dintre toate rolurile tale, cu care te indentifici cel mai mult?


Aici chiar nu am ce sa spun, pe bucatele mici, pe reactii, ma identific cu toate, dar pe scara mare nici un rol nu are legatura cu Dragos Bucur

 

Anul 2013 a adus multe filme impresionante, unele chiar considerate capodopere. Ne poti spune 3 filme care te-au impresionat in acest an ?

2013 a fost un an in care am fost destul de absent din pacate din "lumea culta" a cinematografiei, adica am vazut putin capodopere dar multe block-busteruri:)

 

Ce proiecte ai in urmatoarea perioada? Ce filme urmeaza sa lansezi?


In curand vom incepe o continuare a proiectului nostru de suflet "Love Building", film realizat  de Actoreidefilm.ro alaturi de o mare echipa de prieteni-eu, Papadopol, Boguta, Iulia Rugina, Vivi Dragan, Agopian, Rasuceanu si multi alti,i iar in vara planuim sa filmam un alt film independent impreuna cu Paul Negoescu, un  prieten vechi al scolii noastre Actoreidefilm.ro.Probabil in 2014 se vor lansa "Mirage", un film unguresc filmat vara trecuta si "Love Building 2"

 

Este pentru tine un vis implinit faptul ca joci si la Hollywood? Care este cel mai mare avantaj in a lucra cu studiourile americane si care este cel mai mare dezvantaj pe care il aduce Hollywood-ul?

Nu am avut niciodata ca ideal sa joc la Hollywood, poate pentru ca nu credeam ca este posibil, dar bineinteles ca asta ma bucura si imi gadila orgoliul.E un avantaj mare accesul la filmele americane deoarece piata de film din Romania este mica si pentru un actor este dificil sa supravietuiasca fara mari compromisuri. Dezavantaje nu vad deocamdata, dar nici nu am intrat prea adanc in sistemul american
 

The Way Back a fost unul dintre cele mai apreciate filme acum 3 ani si ai jucat alaturi de Colin Farrell si Ed Harris. Cat de important a fost pentru cariera ta?

Foarte .In momentul in care cineva citeste in cv-ul tau(chiar daca nu a vazut filmul) ca ai jucat la Peter Weir un rol principal, esti privit altfel, ti se acorda mai mult credit si respect.Si iti cresc si onorariile:)
 

Cum iti alegi rolurile si cand simti ca esti pregatit pentru un anumit rol?

E vorba de instinct, oamenii cu care lucrezi, scenariu si salariu.

 

Ai fi capabil vreodata sa renunti la actorie?


Da, absolut. Cred ca daca actoria devine un chin e mai bine sa te retragi si sa faci alt ceva.

 

 

 

Din 24 ianuarie, il puteti urmari pe Dragos Bucur in cinematografele din Romania, in Ride Along/Un politist si jumatate, film distribuit de RoImage 2000.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies