marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interviu in exclusivitate cu Loras Tyrell din Game of Thrones: Iubesc scenele in care apar alaturi de Renly, noi doi spunem o poveste speciala

Fanii din Romania ai serialului Game of Thrones/Urzeala Tronurilor au avut ocazia sa il vada pe unul eroii serialului chiar la Comic-Con in Romania. Finn Jones, cel care il joaca pe Loras Tyrell in celebrul serial, a venit la primul eveniment de acest gen organizat in Romania si a oferit in exclusivitate un interviu pentru Procinema.ro, in care a povestit cum i-a schimbat viata Game of Thrones.

Interviu in exclusivitate cu Loras Tyrell din Game of Thrones: Iubesc scenele in care apar alaturi de Renly, noi doi spunem o poveste speciala

 

Finn Jones este un actor de origine britanica in varsta de 24 de ani, acesta incepandu-si cariera in anul 2009 dupa absolvirea Arts Educational Schools din Londra. Jones a devenit faimos in 2011 pentru interpretarea rolului lui Ser Loras Tyrell, Cavalerul Florilor, din serialul de succes  Game of Thrones (Urzeala Tronurilor).


Game of Thrones este o drama fantastica creata si produsa de David Benioff si D.B. Weiss, fiind adaptarea seriei romanelor „A Song of Ice and Fire” a autorului George R.R. Martin. Serialul reda lupta apriga pentru putere ce are loc in vremuri incrancenate. Razboiul ajunge in Westeros, iar cei cinci regi se lupta pentru Tronul de Fier, formandu-se si destramandu-se aliante. In timp ce vanturile reci bat din ce in ce mai puternic, identitatile sunt puse sub semnul intrebarii si noi povesti romantice iau nastere.


 

Game of Thrones este un fenomen mondial, cu foarte multi fani, inclusiv in Romania. Ai fost fan al cartilor inainte sa fii implicat in serial, erai familiarizat cu universul imaginat de George R. Martin? Sau le-ai citit abia dupa ce a ai inceput sa filmezi?

Finn Jones: Nu, nu citisem cartile cand am fost la auditie. Dar dupa ce am luat proba, m-am pus serios pe citit si mi-au placut foarte mult.


 

Cand ai inceput sa lucrezi la Game of Thrones, ai facut cercetari si documentare despre personajul tau?

Finn Jones:
Da, am citit cartile, m-am uitat pe internet si am incercat sa gasesc tot ce se putea despre Loras, despre familia lui si Cele Sapte Regate.


Cum ai aflat de auditie?

Finn Jones: Agentul meu mi-a spus iar de atunci totul a fost simplu. M-am prezentat la auditie si am obtinut rolul.

 

Ce te-a atras cel mai mult la personajul tau, Loras Tyrell?

Finn Jones: In primul rand, mi-a placut ca are stil si asta m-a atras.

 


 

Personajul tau are momente cand e sumbru. Ti-a placut acest lucru?

Finn Jones: Eu nu-l consider sumbru, eu l-as caracteriza ca un om loial, care incearca sa isi gaseasca un sens in viata desi e confuz.

Cum ai reactionat cand ai aflat ca personajul tau va avea o relatie amoroasa cu Renly, un alt personaj interesant din serial?

Finn Jones: Mi s-a parut foarte interesant, cred ca e un lucru extraordinar pentru un serial de televiziune care domina audientele sa exploreze temele homosexualitatii.




Este o provocare pentru un actor sa joace un astfel de personaj neobisnuit?

Finn Jones: Neobisnuit pentru ca e homosexual? Nu l-as numit neaparat neobisnuit. In acest caz, nu e vorba doar de o relatie gay, ci e vorba despre iubire. Este o poveste de dragoste speciala, pura. Este minunat sa poti exprima asta, iubirea in forma ei pura.

 

Ai avut momente in care nu te-ai simtit in largul tau?

Finn Jones: Nu, deloc. A fost minunat sa lucrez cu Gethin (n.r Gethin Anthony, cel care-l joaca pe Renly Baratheon), iar pentru mine a fost ceva frumos.

 

Ce se va intampla cu Loras in sezonul 3?

Finn Jones: Din pacate, nu pot sa spun nimic, dar ii asigur pe fani ca e interesant. As fi biciuit daca as sufla vreo vorba (rade).



Ti-ai inceput cariera in 2009. Cum ti se par acum proiectele de inceput?

Finn Jones: La fel de bune ca si cele pe care le am acum. Am debutat intr-un soap opera pentru adolescenti, cu oameni minunati de la care am avut ce invata. Am trecut rapid de la scoala in productii pentru televiziune.

Care a fost cea mai grea scena pe care ai filmat-o pentru Game of Thrones?

Finn Jones: Sincer, e dificil sa spui ce inseamna o scena grea. Insa iubesc scenele cu Gethin, cred ca lucram foarte bine impreuna. Nu-mi place sa ma gandesc la lucruri ca fiind dificile. Intodeauna caut partea buna.


 

Ti-a schimbat viata acest serial?

Finn Jones
: Cred ca da, intr-un fel. Mi-a oferit sansa sa vad locuri deosebite din lume, sa cunosc mai multi oameni, am primit mai multe auditii. Insa nu am simtit o schimbare majora.


Am auzit ca esti si DJ. Este adevarat ?


Finn Jones:
Da, este mai mult un hobby, imi place foarte mult muzica. Fac asta in timpul liber.


Ne poti spune mai multe despre viitoarele tale proiecte?

Finn Jones: Continui sa vizitez lumea, sper sa mai obtin si alte roluri.


Acesta este primul Comic-Con care are loc in Romania.


Finn Jones:
Da, este extraordinar, sincer, felicitari organizatorilor pentru eveniment. A fost un real succes.

Cum l-ai compara cu alte evenimente Comic-Con din restul lumii?

Finn Jones
: E destul de similar. Fandomul este extraordinar si exista o pasiune foarte mare pentru acest gen de eveniment, oamenii sunt foarte deschisi la aceasta conventie. Asta iubesc la Comic-Con, e un loc unde de toate varstele vin sa imparta bucuria si dragostea un anumit domeniu, fie ca sunt benzile desenate sau seriale, filme. E un loc lipsit de prejudecati.


Ai foarte multi fani in Romania. Ai un mesaj pentru ei?

Finn Jones: Da. Sa nu fie teama sa va aratati iubirea. Daca esti asemanator unui personaj ca Loras, si ascunzi iubirea pentru cineva, sa nu va fie teama, bucurati-va de dragoste.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies