marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iubitorii de animale cer boicotarea serialului Luck creat de HBO dupa ce un al treilea cal a fost ucis la filmari

HBO a suspendat folosirea cailor la filmarile sezonului 2 din serialul "Luck" cu Dustin Hoffman, Nick Nolte,  Dennis Farina si John Ortiz dupa ce un al treilea animal a fost ucis pe platourile de filmare.

Iubitorii de animale cer boicotarea serialului Luck creat de HBO dupa ce un al treilea cal a fost ucis la filmari

Postul TV HBO si creatorii serialului David Milch si Michael Mann au atras furia organizatiilor care apara drepturile animalelor dupa ce zilele trecute un al treilea cal a fost accidentat si eutanasiat pe platourile de la serialul Luck.


Lansat in 2011, serialul Nororcul/ Luck prezinta culisele lumii curselor de cai si a pariurilor sportive si il are in rolul principal pe actorul Dustin Hoffman. HBO a declarat ca filmarile scenelor in care apar cai au fost suspendate si ca pana la rezolvarea incidentului se vor filma secvente care nu implica folosirea animalelor.  Producatorii au martusisit ca vor colabora cu American Humane Association (AHA), pentru investigarea incidentului care a dus la moartea celui de-al treilea cal.
 

Incidentul a facut imediat ca  iubitorii de animale sa reactioneze pe site-urile de socializare si sa ceara boicotarea show-ului.


AHA a declarat ca accidentele care au dus la moartea primilor 2 cai s-au produs intr-un interval de cateva luni - unul in timpul filmarilor la episodul pilot, iar celalalt in momentul in care au avut loc filmarile celui de-al saptelea episod.


AHA a mai spus ca cei doi cai de curse s-au impiedicat si au cazut in timpul filmarii unor scurte secvente. "Caii au fost verificati imediat dupa producerea accidentelor de catre medicii veterinari, care, in ambele cazuri, au constatat ca fracturile grave suferite de animale nu pot fi operate", a mai spus AHA."Cea mai umana decizie care putea fi luata in aceste cazuri a fost eutanasierea cailor", a precizat AHA.


Aceasta organizatie a enumerat o serie de precautii luate de producatorii serialului, printre care se numara si faptul ca fiecare cal are o limita de trei curse pe zi si se odihneste intre aceste runde de alergari.


Serialul "Norocul" este creat de David Milch, cunoscut si pentru productia "NYPD Blue". Primul episod al serialului a avut premiera in Statele Unite ale Americii pe 29 ianuarie, fiind difuzat si pe HBO Romania pe 30 ianuarie. In Marea Britanie, primul episod va putea fi vazut pe reteaua TV Sky Atlantic in 18 februarie.


Castigator a doua premii Oscar si nominalizat de sapte ori de Academia de film americana, Dustin Hoffman joaca in "Norocul" rolul unui afacerist, Ace Bernstein, implicat in lumea jocurilor de noroc. Eliberat din puscarie dupa trei ani, Ace isi propune sa transforme hipodromul Santa Anita intr-o afacere profitabila. Bernstein face echipa cu Gus Economou (Dennis Farina), vechiul sau asociat si, totodata, soferul sau, pentru a reveni in lumea curselor de cai. Hoffman este si producatorul serialului "Norocul".
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies