marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

J.K. Simmons a primit Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Ce discurs emotionant a tinut actorul care a avut o interpretare memorabila in Whiplash

J.K.Simmons a castigat primul Oscar din cariera, acesta fiind recompensat cu statueta de aur pentru interpretarea remarcabila din filmul Wiplash.

J.K. Simmons a primit Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Ce discurs emotionant a tinut actorul care a avut o interpretare memorabila in Whiplash

Aflat in cursa cu Edward Norton (Birdman), Ethan Hawke (Boyhood), Mark Ruffalo (Foxcatcher), Robert Duvall (The Judge) la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar, Simmons a fost considerat favorit inca de la aflarea nominalizatilor, acesta obtinand toate premiile importante pana acu, inclusiv Globul de Aur. 

 

J.K. Simmons urca, in aplauzele intragii sali, sa isi ridice trofeul. "Wow, va multumesc. Multumesc Academiei, tuturor celor implicati in realizarea lui Whiplash si ii sunt recunoscator sotiei mele. Iti multumesc pentru iubirea, intelepciunea si rabdarea. Si vreau sa va spun ceva, sunati-i pe parintii vostri. Daca aveti un parinte si va e dor de voi, nu le dat sms sunati-i. Va multumesc, va iubesc mama si tata." a spus actorul J.K.Simmon, recompesant pentru rolul magistral din Whiplash.



 

Whiplash aduce in prim plan procesul anevoios si distrugator al transformarii unui tanar in basistul central al celei mai bune orchestre de jazz de la cea mai apreciata scoala de specialitate din Statele Unite. 

 

Intrat sub indrumarea lui Terence Fletcher (J.K. Simmons), Andrew Neiman (Miles Teller) este dispus sa faca orice pentru a-si multumi indrumatorul si ajunge sa innebuneasca din cauza metodelor extreme pe care le foloseste profesorul sau si sa-si piarda increderea in sine. 

 

"Mi-am dorit sa prezint un personaj care este focusat doar pe obiectivele sale, fara sa-l intereseze care sunt efectele secundare si cum ii afecteaza pe cei din jur", a declarat acesta pentru Reuters in urma cu cateva saptamani. 



 

"Nu am vrut sa-l fac simpatic, singura grija a fost sa-l transform intr-un personaj real", a explicat actorul pentru Variety.

 

Nascut in Detroit, Jonathan Kimble Simmons s-a mutat in Ohio in perioada adolescentei, acolo unde a jucat fotbal de performanta pana cand s-a accidentat destul de grav la un genunchi si a fost nevoit sa renunte. Dupa incheierea cursurilor de muzica in liceu, acesta a cantat pe Broadway, trecerea spre lumea cinematografiei facand cu rolul psihiatrului Emil Skoda in Law & Order. 

 

De-a lungul anilor, J.K. Simmons a fost catalogat drept editorul natarau din seria Spider-Man, apoi tatal lui Juno, psihiatrul din serialele Law & Order, dar si personajul negativ din Oz. 



 

Dupa ce nimeni nu l-a mai cautat, s-a transformat in bomboana galbena M&M si a aparut in reclame pentru diferite firme de asigurari agricole. Pana la 60 de ani, cand a primit rolul lui Terence Fletcher, un profesor care foloseste metode agresive pentru educarea elevilor de la scoala de muzica la care preda.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies