marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Immigrant, filmul care a impartit criticii in doua tabere: ce i-au reprosat acestia regizorului James Gray

Jeremy Renner, Joaquin Phoenix si Marion Cotillard sunt dintre starurile internationale care fac parte din distributia unuia dintre cele mai controversate filme de la Cannes, The Immigrant.

The Immigrant, filmul care a impartit criticii in doua tabere: ce i-au reprosat acestia regizorului James Gray

 

Considerat una dintre productiile candidate la marele premiu, Palme d'Or, filmul regizat de James Gray a starnit o serie de controverse, impartind tabara criticilor in doua. De la "opera exceptionala", la "imitatie ieftina", The Immigrant pare sa fie piatra de incercare pentru Gray, el fiind principalul personaj luat in vizor.

 

Pe de o parte au existat cinefilii care lauda calitatile naturale ale lui James Gray cu care reuseste sa emotioneze cu drama sa, fara sa treaca in latura tragica a povestii, pe de alta parte sunt cei care il critica cu ardoare si il acuza ca nu a reusit sa faca decat "o imitatie ieftina", singura scapare a filmului fiind interpretarea exceptionala a lui Marion Cotillard.

 

James Gray a venit la Cannes cu o drama situata intr-o perioada sumbra si derutanta, in anii 1920, in New York, cand mii de oameni erau dornici sa devina liberi, sa evadeze intr-o lume libera. Dupa o prima parte in care Marion Cotillard este in centrul atentiei, filmul se transforma intr-o "melodrama, cu o nota care trece de la jalnic la disperare". 

 

Desi personajul interpretat de Marion Cotillard este "teribil si se ridica la nivelul asteptarilor", scenariul lui James Gray nu reuseste sa surprinda firul povestii asa cum ar trebui, dovedindu-se inca o data ca acesta are mai mult succes in filmele in care trebuie sa cultive partea de atmosfera decat pe cea de actiune.


 

Daca nu putini au fost cei care l-au criticat pe James Gray, au existat insa si cinefili care au fost de partea regizorului, acestia fiind de parere ca "Gray este un regizor inteligent, mereu dornic sa ofere publicului altceva decat marea masa de la Hollywood", dar cu precizarea ca pentru The Immigrant "Gray pare sa nu fi avut idei, iar filmul este nesatisfacator".

 

Pentru Joaquin Pheonix acesta este a patra colaborare cu regizorul James Gray iar drama in care mai joaca Jeremy Renner si Marion Cotillard a starnit interesul francezilor. Filmul urmareste povestea Sonyei (Marion Cotillard) o femeie din Polonia care vrea sa emigreze in Statele Unite ale Americii impreuna cu sora ei. Planul lor se transforma intr-un dezastru cand sora se imbolnaveste, iar poloneza e constransa sa ofere favoruri sexuale in schimbul medicamentelor si a hranei de care nu pot face altfel rost pe drumul lor spre Insula Ellis.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies