marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Spader, eroul serialului The Blacklist: "Epoca filmelor clasice a apus". Ce "termen de valabilitate" mai are un film de la o generatie la alta

James Spader se bucura in aceasta perioada de succesul sezonului 2 din The Blacklist. In Romania, sezonul 2 poate fi urmarit in exclusivitate pe www.voyo.ro, la o zi distanta dupa lansarea episodului in SUA. Intr-un interviu acordat celor de la The Guardian, actorul de 54 de ani a dezvaluit cum se transforma gusturile publicului si de ce filmul si-a pierdut statutul de forma de entertainment superioara televiziunii.

James Spader, eroul serialului The Blacklist: Epoca filmelor clasice a apus . Ce termen de valabilitate mai are un film de la o generatie la alta


The Blacklist, sezonul 2, il poti vedea, in exclusivitate in Romania, pe voyo.ro, la o zi distanta dupa premiera in America


 

James Spader este actorul principal din serialul The Blacklist, ce i-a cucerit pe americani, atat prin interpretarile protagonistilor, ci si prin executie, scenariu si subiect. Primul sezon a facut record de audienta, iar al doilea continua sa livreze cifre bune.


In ultimii ani, productiile de televiziune au luat cu asalt publicul si criticii, devenind poate chiar mai bune, complexe si mai fascinante decat filmul de cinema. Spader e de parere ca filmul si-a pierdut marele statut de pilon al artei cinematografice, lasand tot mai mult loc productiei televizate. Iar Spader a avut o cariera destul de vasta din 1980 si pana acum, cand a intruchipat diferite personaje, de la filme independente si pana la seriale de televiziune. "Nu mai exista o mostenire a filmului. Nu sunt sigur nici macar daca filmele clasice mai au, azi, ecou. ceea ce inseamna ca filmul a devenit o distractie sau o provocare pentru o anumita perioada de timp" a spus actorul intr-un interviu pentru The Guardian.


 

 


Spader, care a jucat in filme cult ca "Sex, Lies and Videotapes", "Crash" sau controversatul "Secretary", tine, acum, cu sufletul la gura milioane de telespectatori din SUA prin intermediul serialului The Blacklist, un thriller violent si captivant. Insa, acesta e de parere ca atat filmele bune, cat si cele rele, sunt valabile o generatie. "Oamenii nu au acces la filmele clasice. Dar e mai rau de atat. Doar cateva canale de televiziune mai difuzeaza astfel de productii, iar genul filmului clasic dispare din ce in ce mai repede. Nimeni nu mai inchiriaza casete video sau cauta filme vechi".
 

Astfel, Spader nu neaga faptul ca atat filmul, cat si televiziune creeaza arta, dar impactul lor, in epoca actuala, este diminuat, pe termen lung. El considera ca actoria este efemera, la fel ca orice forma de arta, daca nu este sustinuta si incurajata, daca nu ramane o mostenire, purtata din generatie in generatie.

 

 

 

Si totusi, Spader va fi in urmatorii ani in centrul atentiei, dupa ce a primit rolul negativ in cel mai asteptat blockbuster, The Avengers: Age of Ultron, insa nu renuntat nici la televizune sau teatru.
 


Fanii il adora in rolul nemilosului Red, in The Blacklist. "Fie este un tip de treaba, capabil de lucruri foarte rele. Fie este un tip rau, capabil sa faca lucruri bune." El este implicat si lucreaza foarte aproape cu echipa de scenaristi, si este gata oricand sa apere nivelul de violenta ridicat al serialului. "Suntem constienti de faptul ca serialul are scene extreme, dar nu puteam fi altfel tinand cont de lumea pe care o prezentam. Astea sunt regulile, asa se fac jocurile in acest peisaj".


Spader e constient ca, la un moment dat, serialul Blacklist se va incheia, iar planurile lui viitoare se indreapta catre scena de teatru. "Teatrul este antidotul perfect dupa un serial de televiziune de lunga durata".
 



The Blacklist, sezonul 2, il poti vedea, in exclusivitate in Romania, pe voyo.ro, la o zi distanta dupa premiera in America.
 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies