marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jennifer Lawrence: actrita care a triumfat la Hollywood in acest an a castigat pe Skype rolul din Silver Linings Playbook

La numai 22 de ani, Jennifer Lawrence are mari sanse sa obtina a doua nominalizare la Oscar din cariera cu rolul lui Tiffany din comedia Silver Linings Playbook, un film pentru care a dat probe online... pe Skype, scrie Hollywood Reporter.

Jennifer Lawrence: actrita care a triumfat la Hollywood in acest an a castigat pe Skype rolul din Silver Linings Playbook


Criticii americani lasa de inteles ca Jennifer Lawrence, tanara actrita de 22 de ani care a luat pe sus in acest an Hollywood-ul cu blockbuster-ul The Hunger Games / Jocurile Foamei este in fruntea listei pentru o nominalizare la categoria cea mai buna actrita in rol principal.

Potrivit The Hollywood Reporter, regizorul filmului David O Russell a laudat-o pe actrita la o prezentare a comediei/dramei Silver Linings Playbook, care a castigat in septembrie, marele premiul la Festivalul International de Film de la Toronto. "Multe vedete de la Hollywood si-au dorit acest rol, insa Jennifer ne-a surprins pe toti",  a marturisit acesta. "Ne-a lasat fara cuvinte. In ciuda varstei sale, este foarte inteleapta. Interpreteaza tot felul de roluri. Poate avea 30, 40 sau 20 de ani.”



Lawrence s-a pregatit pentru rol impreuna cu fratele ei, inainte de a da proba online pe Skype, in casa tatalui ei din Louisville, Kentucky. Ea joaca in film alaturi de Bradley Cooper, Robert De Niro, Jacki Weaver, Anupam Kher, Julia Stiles si Chris Tucker. Silver Linings Playbook prezinta modul in care un scriitor reuseste sa se recupereze dupa o serie de accidente din viata profesionala si personala.

Jennifer Lawrence care a mai fost nominalizata la Oscar pentru rolul din Winter's Bone ( 2010) a povestit de ce si-a dorit acest rol: "Am fost atrasa de acest film datorita personajului principal - Tiffany. M-a lasat confuza. A fost ca o enigma pentru mine deoarece nu o puteam incadra intr-o anumita tipologie. Cineva care este atat de incapatant ca ea s-ar simti nesigur, insa ea nu este asa."


Pat interpretat de Bradley Cooper este un fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani intr-o clinica destinata tratarii bolilor nervoase dupa ce a fost inselat si parasit de sotia lui Nikki. Mutandu-se sub acelasi acoperis cu parintii lui dupa ce este externat, Pat are impresia falsa ca nu a lipsit de acasa mai mult de cateva luni si este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki. Vechii prieteni ai profesorului si-au intemeiat intre timp familii, tatal lui este mereu intr-o dispozitie proasta fiindca este fan al echipei de fotbal american Philadelphia Eagles care pierde un meci dupa altul, iar psihiatrul cu care face sedinte de terapie il socheaza pe Pat recomandandu-i adulterul ca metoda de vindecare.



Situatia se schimba atunci cand Pat o cunoaste pe vecina Tiffany, jucata de Jennifer Lawrence, o tanara vaduva care a fost concediata din cauza faptului ca s-a culcat cu toti colegii de serviciu dupa ce moartea sotului i-a cauzat o depresie severa. Afectiunile mintale cu care se confrunta amandoi ii apropie pe Tiffany si Pat, care devin prieteni si incep sa aiba sentimente profunde unul fata de altul. Tiffany se ofera sa fie liantul dintre Pat si Nikki, cu conditia ca barbatul sa renunte sa vizioneze partidele de fotbal american, sa se inscrie impreuna cu ea la o competitie anuala de dans pentru pacienti depresivi si sa nu spuna nimanui despre intelegerea lor.


David O. Russell e pe lista celor avuti in vedere anul acesta pentru o nominalizare la Oscarurile decernate la categoria cel mai bun scenariu adaptat dupa o opera literara si la categoria cel mai bun film cu Silver Linings Playbook.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies