marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jeremy Renner, de la un actor necunoscut la starul celor mai tari filme de actiune din 2012: ce salariu a primit pentru rolul din franciza Bourne

A star is bourne. Jeremy Renner a trecut in 3 ani de la stadiul de actor necunoscut la un adevarat star, gata sa cucereasca publicul cu doua blockbustere: primul se va lansa in mai, The Avengers, iar al doilea in august, The Bourne Legacy, unde ii va lua locul lui Matt Damon in celebra franciza "Bourne". Revista  Hollywood Reporter l-a ales pentru coperta celui mai nou numar.

 

Jeremy Renner, de la un actor necunoscut la starul celor mai tari filme de actiune din 2012: ce salariu a primit pentru rolul din franciza Bourne

Actorul de 41 de ani este o combinatie letala intre talent, frumusete si carisma, iar aerul de "baiat rau" il face irezistibil. Presa straina nu s-a sfiit sa spuna ca are ceva din sarmul lui Daniel Craig si ceva din carisma lui Harrison Ford.

 

Desi nu este chiar in primii ani ai tineretii, Renner a reusit sa atraga mai mult fane chiar si decat Ryan Reynolds sau noul star, Taylor Kitsch. Actorul nascut in Modesto, California, a devenit celebru odata cu The Hurt Locker, filmul regizat de Katherine Bigelow, care a castigat Oscarul in 2010 si i-a adus prima nominalizare la Oscar lui Renner.

 

Prezenta sa magnetica din The Hurt Locker i-a adus in urmatorii ani roluri apreciate de critici, cu care i-a cucerit pe fani. In 2010, a aparut in thriller-ul The Town, alaturi de Ben Affleck, iar anul trecut a aparut alaturi de Tom Cruise in blockbuster-ul Mission Impossible: Ghost Protocol.

"E exact ca George Clooney, cand a dat lovitura pe marile ecrane, nu era foarte tanar" a spus pentru Hollywood Reporter Tony Gilroy, co-scenaristul filmului The Bourne Legacy, care se va lansa in SUA pe 3 august. Acesta a mai adaugat ca Renner l-a inlocuit pe Matt Damon, care a fost eroul seriei timp de 10 ani, dupa ce acesta a parasit proiectul.

 

Damon a refuzat sa mai apara in film atunci cand regizorul Paul Greengrass a plecat, considerand ca prima versiune a scenariului celui de-al patrulea film este slab si de necitit. "Este un film care iti termina cariera" a fost declaratia lui Damon, conform spuselor lui Gilroy. "Damon este intr-un punct al carierei in care tine foarte mult la imaginea sa. A muncit din greu ca sa ajunga aici, iar acum nu vrea sa riste nimic. A vazut actori mai putin talentati care au reusit inaintea lui si cred ca nu vrea sa piarda teren in fata lor" a mai spus Gilroy.

The Hurt Locker, filmul care l-a lansat pe Renner, n-a facut incasari spectaculoase, insa actorul a obtinut un rol visat de multi, in The Avengers, pentru care a primit un salariu din sase cifre, dar producatorii de la Marvel au promis ca ii vor oferi mai mult in viitor, daca se decid sa-l distribuie in urmatoarele sase filme pe care vor sa le lanseze.


In ceea ce priveste seria Bourne, daca accepta sa continue (deja a declarat ca va mai aparea in urmatoarele doua filme), actorul va primi, pe langa salariul de 5 milioane de dolari pentru Bourne Legacy, inca pe atat si ar putea ajunge la salariul de 20 de milioane de dolari, pe care il primea Matt Damon pentru acelasi rol.

 


Pentru ca este atragator si are foarte multe fane, deja au aparut zvonuri pe internet despre cine este iubita sa: tabloidele l-au cuplat cu femei ca Jessica Simpson sau Scarlett Johansson, dar au ajuns atat de departe incat au lansat zvonuri si despre orientarea sa sexuala. "Vreau ca viata mea personala sa ramana personala, iar tot ceea ce speculeaza presa, nu este adevarat. Si nu-mi pasa daca vorbiti despre ceva real din viata mea intima, tot personala e. Cum ar fi sa trag cu ochiul pe fereastra ta, sa vad ce lenjerie intima ai purtat azi noapte sau cu al carui sot te-ai culcat, si sa strig tare intr-un megafon pe strazile cartierului tau toate astea? Cum te-ai simti?" a spus vehement actorul despre viata sa intima.

 

 

 

Pana acum, Jeremy Renner n-a fost implicat decat in doua relatii serioase. Una a fost cand avea 20 de ani, care s-a incheiat dupa 4 ani, iar a doua a fost pana de curand, cand s-a despartit de partenera sa, dupa 4 ani si jumatate. In acest moment, Jeremy Renner este implicat intr-o relatie cu Jes Macallan, pe care a cunoscut-o cand avea 23 de ani si lucra pentru un festival de film.Acum, s-a decis si ea sa o ia pe urmele iubitului ei si s-a apucat de actorie.

 

La inceputul anului, Renner a fost implicat intr-o bataie, intr-un club din Thailanda, in care proprietarii clubului au sarit la bataie si l-au inhunghiat pe unul din amicii cu care Renner se afla acolo. Actorul a scapat cu cateva vanatai, insa prietenul sau  a fost internat cu rani grave in spital si a fost la un pas de moarte. "A fost un accident tragic pentru el, sa fii atacat fara motiv la 4 dimineata intr-un club e foarte aiurea. A facut niste comentarii nepotrivite si 20 de oameni au sarit pe el. Am fost socat, eu nu sunt fanul batailor in baruri, dar nu puteam sta indiferent? Merita sa fie atacat de 20 de indivizi si aproape ucis? Bineintels ca nu" a comentat actorul tragicul incident.

 

Actorul a mai trecut printr-un moment urat, atunci cand un fan a sarit la el sa il sugrume cu esarfa pe care Renner o purta: "M-a facut poponar si a vrut sa ma stranga de gat cu esarfa, apoi s-a luat de sora-mea. L-am luat de gat si l-am facut sa doarma".
 

Jeremy Renner, Tom Cruise si Brad Bird la premiera Mission Impossible: Ghost Protocol

Cariera sa pare sa explodeze dintr-odata, insa Renner a ezitat la inceput sa accepte rolul din The Bourne Legacy: "Stiam ca acest rol imi va schimba viata si nu voi mai trai in anonimitate. A trebuit sa ma gandesc serios la ce impact va avea decizia mea asupra celor dragi si asupra mea. Celebritatea nu e pentru mine. Nu vreau sa fiu o celebritate buna. Vreau sa fiu un om bun."

Pentru rolul din The Avengers, in care-l joaca pe Hawkeye, actorul s-a pregatit intens, timp de 6 saptamani, dar a tinut minte sfatul oferit de Tom Cruise pe durata filmarilor de l;a Mission Impossible: Ghost Protocol. "Din moment ce iti faci singur cascadoriile, nu exista o doua sansa, asa ca trebuie sa fii harnic si atent sa nu te ranesti".

Din pacate, actorul a suferit cateva accidente in timp ce filma la The Bourne Legacy: s-a ranit la picior si a ajuns la urgenta si s-a lovit rau la umar.

Joss Whedon, regizorul filmului The Avengers, l-a laudat pe Renner despre care a spus ca "este un luptator genial, scenela sale de lupta sunt bestiale: este precis, curajos, insa a avut si momente in care durerile l-au invins si efectiv nu mai putea filma, asa ca am amanat pentru urmatoarele saptamani acele scene."


Culmea, cel mai greu in The Bourne Legacy i s-a parut o scena in care trebuia sa fie bolnav, si nu cele in care trebuia sa se bata: "Trebuia sa arata groanzic, ca si cum as fi fost pe moarte, si sa tremur cateva minute. E foarte greu sa faci asta, crede-ma. Tony Gilroy, regizorul filmului, anumit interpretarea sa "exploziva". "Asta e partea cea mai grea, sa mentii un echilibru intre partea de actiune si cea emotioanala, iar reuseste asta cu brio."

In afara de cele doua blockbustere asteptate de milioane de fani, Renner mai pregateste si un proiect interesant. Actorul se afla in negocieri pentru a aparea in The Counselor, regizat de Ridley Scott, pentru care Michael Fassbender a acceptat deja sa joace, si mai au sanse sa ajunga in distributie Natalie Portman si Javier Bardem.

The Bourne Legacy va ajunge in cinematografele din Romania pe 10 august. Din distributie fac parte Jeremy Renner, Edward Norton si Rachel Weisz.

 

Jeremy Renner in The Bourne Legacy


 

 

 

 


Sursa foto: The Hollywood Reporter/ Getty


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies