marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jessica Chastain, Mark Strong si Edgar Ramirez vor sa-l ucida pe Osama Bin Laden: distributia plina de staruri din filmul controversat regizat de Kathryn Bigelow

Dupa ce a dat lovitura in 2009 cu The Hurt Locker, Kathryn Bigelow pregateste inca un film senzational si controversat, despre uciderea si capturarea lui Osama Bin Laden, cel mai vanat terorist de pe planeta.

Jessica Chastain, Mark Strong si Edgar Ramirez vor sa-l ucida pe Osama Bin Laden: distributia plina de staruri din filmul controversat regizat de Kathryn Bigelow

La cateva zile dupa lichidarea lui Bin Laden, castigatoarea premiului Oscar pentru The Hurt Locker, Kathryn Bigelow a anuntat ca lucreaza la un film ( fara titlul pentru moment) despre capturarea si uciderea inamicului numarul unu al Statelor Unite.

Daca pana acum singurul actor atasat proiectului era Joel Edgerton, astazi cei de la Hollywood Reporter au dezvaluit noile vedete din filmul controversat regizat de Bigelow: Jessica Chastain, Mark Strong si Edgar Ramirez. Desi toti trei actori sunt cunoscuti si au jucat in filme de succes, acest proiect vai fi un pas important in carierele lor, avand in vedere ce popularitate a castigat Jeremy Renner dupa The Hurt Locker.

Filmul despre misiunea celebrei Navy SEAL Team 6 este distribuit de Sony Pictures si va fi lansat pe 12 octombrie 2012  in toiul cursei pentru Oscaruri si cu o luna inainte de alegerile prezidentiale din SUA. Motiv pentru care o parte a presei si politicienilor a sustinut ca filmul va urmari cresterea popularitatii lui Obama, aflata intr-un declin constant in ultima vreme. Casa Alba a numit ridicole acuzatiile intr-un comunicat oficial.

"Vom face un film la care se lucreaza de foarte multi ani si care va prezenta vanatoarea unuia dintre cei mai periculosi teroristi pe parcursului unui deceniu. Multe administratii prezidentiale Clinton, Bush si Obama au fost pe urmele sale. Capturarea sa a fost o mare victorie a Americii iar filmul nu va fi unul partizan" a explicat Kathryn Bigelow.

Filmul era in proiect de mai mult ani, dar dupa moartea teroristului, au inceput imediat documentarea: "Incercarea de a-l prinde pe Bin Laden in muntii Tora Bora in 2001 nu a mai fost relevanta, avand in vedere ultimele evenimente. Insa, nu ne-am grabit, pentru ca avem nevoie de documentare si timp sa strangem toate informatiile de care era nevoie" a spus Edgerton intr-un interviu la sfarsitul anului trecut pentru Indiewire.

Insa, realizarea acestui film nu a fost ocolita de piedici. Congresmanul Peter King a cerut ca filmul sa fie supus unor investigatii si i-a acuzat pe cei din staff-ul presedintelui american Barack Obama ca au colaborat cu cei de la Hollywood pentru a le oferi informatii strict secrete.

"Misiunea periculoasa de a-l captura si ucide pe cel mai periculos om de pe planeta a fost indeplinita de soldati si indivizi care si-au pus in pericol vietile, au dat dovada de curaj si au facut asta fara nici un fel de legatura cu politica, ci pentru ca in asta au crezut. Acesta a fost un triumf al Americii, o victorie pe care noi intentionam sa o prezentam cat mai real posibil si corect din punct de vedere al evenimentelor" au declarat regizoarea Kathryn Bigelow si scenaristul Mark Boal.

Chiar daca nu are inca un titlu, filmul urmeaza sa fie lansat de Sony Pictures pe 12 octombrie 2012 in SUA.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies