Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jesus del Cerro: "Filmul Hawaii nu e despre comunism, ci despre libertate"

Regizorul Jesus del Cerro povesteste cum i-a venit ideea unui film despre Romania de dinainte de 1989. Hawaii are premiera pe 17 noiembrie. Daca mergi la cinema sa-l vezi, poti castiga o excursie in Hawaii. Detalii aici: www.procinema.ro/hawaii.
Jesus del Cerro:  Filmul Hawaii nu e despre comunism, ci despre libertate
Cum a pornit filmul, cine a avut ideea?
Eu am venit aici in 2006 si multi oameni mi-au povestit din epoca comunista, ca nu era mancare, ca erau probleme. Cineva mi-a povestit ca n-a putut merge afara ca nu avea pasaport. Din multe povesti mici m-am gandit la poveste mare. Nu este o poveste unica. Pentru mine a fost foarte interesant. Poate pentru ca nu sunt din Romania, ca nu este normal. E diferit poate pentru oamenii din Romania.
Cum vezi tu comunismul?
Pentru mine cred ca e mai importanta lipsa de libertate. Cand am fost mic, am crescut in Spania si nu aveam libertate, era Franco, dar era diferit. Pentru mine e de neinteles ca totul sa fie al statului. Acesta este motorul filmului. Nu cred ca e o problema de comunism, de politica, e o problema de libertate. Nu vreau sa spun ca Hawaii e un film despre comunism, nu e asa. E despre lipsa de libertate.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.
Cele mai citite

(P) Cu ce se poartă pantofii stiletto?
Nu doar diamantele sunt prietene bune ale femeilor, ci și pantofii cu toc! Aceste accesorii absolut uimitoare fac minuni pentru postura ta și adaugă o notă de eleganță și sexappeal oricărei ținute. În plus, te fac să te simți mai încrezătoare în tine de fiecare dată când pășești încălțată cu ei, nu-i așa?
Citeste mai mult ►