marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

John Malkovich: actorul vine in Romania la Festivalul George Enescu

John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu, cu proiectul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", pe care il va prezenta la Bucuresti.

John Malkovich: actorul vine in Romania la Festivalul George Enescu


Spectacolul va fi prezentat pe 9 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Roman din Bucuresti. Atunci cand un ucigas in serie se intoarce pe scena pentru a-si prezenta autobiografia la o lectura publica, nu poate fi vorba neaparat de o comedie. Dar, cand toata povestea este acompaniata de instrumente baroce, din distributie fac parte doua soprane si un actor, iar actorul este John Malkovich, tot proiectul poate fi vazut si intr-o nota comica. Malkovich, care asigura lectura, joaca rolul lui Jack cel intors din morti, gata sa isi povesteasca viata. Spectacolul este scris si regizat de Michael Sturminger, iar muzica variaza de la Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Christoph Willibald la Carl Maria Von Weber.


John Malkovich, nascut in 1953, este actor, producator si regizor, a aparut in ultimii 25 de ani pe afisele a peste 70 de lungmetraje si a fost de doua ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Locuri in inima/ Places in the Heart" (1984) si "In bataia pustii/ In the Line of Fire" (1993).


Cea de-a XXI-a editie a Festivalului "George Enescu" - a X-a dupa Revolutia din 1989 - va gazdui peste 150 de evenimente, dintre care sase concerte de muzica romaneasca, 14 recitaluri si concerte camerale, 14 mari orchestre cu 28 de concerte, 21 de ansambluri orchestrale si camerale, opt concerte "Enescu si contemporanii sai", patru spectacole de opera, doua spectacole de balet, 48 de concerte in cadrul concursului international si manifestari in Piata Festivalului. Nu vor lipsi din evenimentul de anul viitor nici expozitiile de arta plastica "E-Bienale", aflate la cea de-a doua editie, si nici simpozionul de muzicologie, organizat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.


Avand in vedere succesul ultimei editii, va fi continuata si in 2013 seria dedicata muzicii contemporane, "Muzica secolului XXI", ce va reuni lucrarile unor compozitori contemporani romani si straini. Lucrarile vor fi prezentate de formatii si solisti din Romania si din strainatate.
Ca si la editia din 2011, in cadrul festivalului va fi organizat un workshop al tinerilor compozitori, masteranzi si doctoranzi ai universitatilor de profil din tara.

 

 John Malkovich in Dangerous Liaisons, 1988


Totodata, printre formatiile si artistii care au confirmat participarea la cea de-a XXI-editie a festivalului "George Enescu" se numara Royal Concertgebouw Amsterdam, Maris Jansons, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim, Orchestra dell'Accademia Santa Cecilia di Roma, Antonio Pappano, Orchestre de Paris, Name Jarvi - London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski - Pittsburgh Symphony Orchestra, Radio Berlin, Marek Janowski (cu prezentarea tetralogiei wagneriene), Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Sakari Oramo - Münchner Philharmoniker, Semyon Bychkov - Saint martin in the Fields, Sir Neville Marriner, Evgeny Kissin, Murray Perahia, Pinchas Zukerman - Orchestra Nationala Rusa, Mikhail Pletnev, Fazil Say, Truls Mørk.


Alaturi de acestia, pe scena Festivalului "Enescu" vor mai sustine concerte Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Filarmonica "George Enescu", Filarmonicile din Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, Opera Nationala Bucuresti si Orchestra Nationala de Tineret. La Bucuresti, spectacolele se vor desfasura la Sala Mare a Palatului - a carei acustica mult controversata ar putea fi imbunatatita -, Ateneul Roman, Opera Nationala din Bucuresti, Aula Muzeului National de Arta, Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune si in Piata Festivalului.De asemenea, concerte vor fi organizate, tot in cadrul Festivalului "George Enescu", la Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Dorohoi, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.


Editia de anul viitor a Concursului International "George Enescu" a fost extinsa cu o noua sectiune in urma discutiilor avute cu specialisti si cu participanti la editii anterioare. De asemenea, cele cinci sectiuni ale competitiei - canto (Voci Wagneriene), pian, vioara, violoncel si compozitie - se vor desfasura intre 1 si 27 septembrie.
Pe de alta parte, abonamentele pentru cele 28 de zile ale Festivalului Enescu vor fi puse in vanzare pe 15 ianuarie, iar biletele - pe 15 aprilie. Festivalul "George Enescu" este organizat de Artexim, o institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, in colaborare cu Fundatia Art Production.

John Malkovich  pe platourile de la  Red 2, 2012

 

 

Sursa: Mediafax


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies