marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Karate Kid: 28 de ani de la schema pe care orice pusti a incercat-o in copilarie. Imagini cu Daniel San la 50 de ani

"Wax on... wax off. Wax on... wax off". Se implinesc 28 de ani de lansarea unuia dintre cele mai indragite filme de catre tinerii si adultii de pretutindeni - The Karate Kid (1984).

Karate Kid: 28 de ani de la schema pe care orice pusti a incercat-o in copilarie. Imagini cu Daniel San la 50 de ani

GALERIE FOTO: CUM S-AU TRANSFORMAT ACTORII DIN KARATE KID!

Cati dintre voi mai in gluma, mai in serios, nu ati incercat (in copilarie sau nu) faimoasa schema cu care Daniel San interpretat de Ralph Macchio isi invinge rivalul in final? Acum o luna actorul a implinit 50 de ani si a declarat ca desi i s-a oferit un rol in noua franciza Karate Kid, nu isi doreste sa se mai intoarca in seria care l-a facut celebru.

Vezi aici cele mai tari trailere


 Senzationala poveste dintre tanarul Daniel (Ralph Macchio) si parintele sau spiritual Miyagi (Pat Morita) care il invata cum sa devina mai puternic si mai disciplinat, dezvaluindu-i tainele artelor martiale si ale vitejilor samurai a obtinut o nominalizare la Oscar in 1985 si a fost inclusa de Institutul American de Film pe lista nominalizarilor pentru cele mai bune filme de sport din istorie.

Nu ai voie sa le ratezi! 5 filme pe care sa le vezi in aceasta saptamana!

La acea vreme regretatul Pat Morita (mort in 2005), care il interpreta pe inteleptul maestru Miyagi, avea 52 de ani, iar Ralph Macchio, care il interpreta pe Daniel LaRusso, personajul principal al filmului, avea 23 de ani si acesta era la primul sau rol major, dupa cateva aparitii prin seriale. 

 


Rolul trebuia sa ajunga initial la Charlie Sheen insa acesta l-a refuzat. Ralph Macchio a reusit sa creeze un rol simbolic interpretandu-l pe pustiul care descopera ca adevaratul secret in karate sta in inima si minte si nu in pumni. Actorul cu origini italiene, descoperit de agenti dupa ce a filmat cateva reclame a facut furori printre adolescentele de pretutindeni in anii '80 indragostite de imaginea chipesului karatist cu fata de copil. Macchio a reusit performanta surprinzatoare sa nu cada in patima drogurilor ca multi alti actori de succes din acea perioada.

E mai tare decat "Madagascar". Uite filmul cu pinguinul furacios, care te va face sa razi cu lacrimi


Si-a continuat aventurile pe marele ecran alaturi de Pat Morita in 1986 cu partea a doua si in 1989 cu partea a treia, toate trei filmele facand incasari doar in SUA de peste 250 de milioane de dolari. Acestea raman cele mai de succes filme ale sale. A mai jucat alaturi de Joe Pesci in My Cousin Vinny (1992) si in Crossroads (1986). Recent a aparut in show-ul TV "Ugly Betty" si a participat in acest an la "Dancing with the Stars". Este insurat din 1987 cu Phyllis Fierro cu care are 2 copii.  La moartea lui Pat Morita, Ralph Macchio a tinut un discurs emotionant marturisind ca acesta va ramane mereu sensei-ul sau.

Top 5 filme 3D pe care e obligatoriu sa le vezi inainte de Craciun

 The Karate Kid ramane unul dintre filmele clasice ale anilor '80 si un deschizator de drum al lungului sir de pelicule cu karate si adolescenti. Regizorul John G. Avildsen - castigator al Oscarului pentru primul film din seria Rocky repeta reteta castigatoare trecand de la box la arte martiale si aduce un film care iti ramane in suflet. Tema sonora a filmului, una memorabila, este compusa de Bill Conti si poate va mai amintiti ca auziti si naiul renumitului Gheorghe Zamfir.

Desi multi si-ar fi dorit ca pelicula sa fie o rampa de lansare pentru Ralph Macchio, din pacate doar Elisabeth Shue, cea care interpreta rolul iubitei lui Daniel, a confirmat. In 2010 a aparut un remake al filmului din 1984 care ii are in distributie pe Jackie Chan si Jaden Smith.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies